Achter de schermen van Histories: Emmy Julliams

Emmy Julliams is een echte ancien. Van bij de start werkt zij hard achter de schermen van Histories om de inschrijvingen voor onze vormingen en evenementen in goede banen te leiden. Daarnaast zorgt ze er voor dat jullie input voor de artikelendatabank correct ingevoerd wordt.

Foto Emmy

HOE KOM JE BIJ HISTORIES TERECHT?

Ik werkte eerst bij Familiekunde Vlaanderen voor het samen met Heemkunde Vlaanderen en LECA opging in Histories. Dat was even een spannend moment, maar het viel allemaal heel goed mee.

WAT DOE JE BIJ HISTORIES?

Ik werk meer achter de coulissen en neem vooral administratieve taken op. Zo volg ik de inschrijvingen en de evaluatieformulieren van onze vormingen op, maar ben ik ook mee verantwoordelijk voor de artikelendatabank. En, niet onbelangrijk, ik maak ook deel uit van het feestcomité!

AAN WELK PROJECT WERK JE GRAAG?

Ik doe alles graag. Betalingsherinneringen uitsturen is natuurlijk minder leuk, maar dat hoort er ook bij (lacht). Als ik één ding moet kiezen, zou ik de artikelendatabank zeggen.

WAAROM?

Met deze databank geven we de artikels en tijdschriften van erfgoedvrijwilligers meer zichtbaarheid. Vrijwilligers kunnen zelf manueel titelbeschrijvingen invoeren, maar als je in bulk wil importeren, kan je bij mij terecht. Ik giet de input dan in de juiste vorm zodat alles correct wordt ingevoerd in de databank. Dat geeft me veel voldoening. Ik help de mensen graag. Ik weet dat als ik nieuwe titelbeschrijvingen importeer, ik anderen de kans geef om nieuwe dingen te ontdekken.

Op dit moment (eind februari) zitten we bijna aan 200.000 titelbeschrijvingen. Eens we die mijlpaal bereikt hebben, gaan we een feestje bouwen.

WAT IS JE FIJNSTE HERRINERING BIJ HISTORIES?

Mag ik er maar één kiezen? (lacht) Ik heb veel van het Festival genoten. Het was heel aangenaam om zoveel erfgoedvrijwilligers te ontmoeten bij het onthaal. Onlangs organiseerden we een ontmoetingsdag voor de regionale erfgoedcellen, dat was heel boeiend. Ook al onze teamdagen in Brussel vind ik fijn. We hebben een leuk team dat goed samenwerkt.

WAT WENS JE ALLE ERFGOEDVRIJWILLIGERS TOE?

Ik wens ze veel succes toe bij al hun erfgoedactiviteiten. Ook hoop ik op nog meer samenwerking tussen Histories en de erfgoedvrijwilligers in de toekomst!

Bedankt Emmy, voor het boeiende interview!