Histories Festival 2024

Histories Festival 2024 Steltenlopers

Markeer je kalender, want het is weer tijd voor het Histories Festival!

Op zaterdag 28 september 2024 ben je welkom op de tweede editie van het Festival in het Diocesaan Pastoraal Centrum in hartje Mechelen. Tijdens deze studie- en ontmoetingsdag maak je kennis met tal van boeiende erfgoedpraktijken. Samenwerking en toekomstgericht ontsluiten van erfgoed staan in deze editie centraal. 

Op het programma vind je iets voor iedereen: van inspirerende rondetafelgesprekken en boeiende debatten, tot initiaties metaaldetectie en een erfgoedapp-wandeling doorheen het historische centrum van Mechelen. Het is ook de uitgelezen kans om andere gepassioneerde heemkundigen, genealogen, traditiedragers, metaaldetectoristen en andere erfgoedvrijwilligers te ontmoeten.

Hou onze website, nieuwsbrief en sociale media in het oog, want binnenkort delen we meer informatie over het programma en de inschrijvingen.

Tot in september!

... of blik terug met enkele sfeerbeelden

Het voorjaar van Histories

Kan je niet wachten tot 28 september en wil je je nu al vastbijten in inspirerende erfgoedpraktijken? Schrijf je dan in voor een van onze vormingen, neem een kijkje tussen onze praktijktips of abonneer je op onze nieuwsbrief