Neem deel aan de studie- en ontmoetingsdag: Histories Festival

Op 23 september organiseert Histories de allereerste editie van het Histories Festival! Erfgoedvrijwilligers van over heel Vlaanderen zijn welkom op een dag vol inspirerende workshops en lezingen over onze gezamenlijke passie: erfgoed!

Het Histories Festival is de plek om met je erfgoedvereniging op pad te gaan en mensen te ontmoeten van andere verenigingen. Kijk onder de rokken van een reus, leer werken met een metaaldetector, ontcijfer middeleeuwse handschriften en test je kennis op de grote erfgoedquiz. Op de erfgoedbeurs worden maar liefst 20 standjes ingericht, waar je actief aan de slag kan gaan met erfgoed en de verenigingen erachter leert kennen. Tussen de workshops door zijn er genoeg zitplaatsen op het hof en in de tuin om rustig te gaan zitten met een tas koffie. De perfecte gelegenheid om je belevenissen op het festival met elkaar te delen!

Verruim je blik en raak geïnspireerd, kom naar het Histories Festival op 23 september, waar de erfgoedvrijwilliger centraal staat!

Download hier het programma!

Kies uit de volgende inspirerende sessies!

Blauwe zaal

Kapittelzaal

Cellarium

Workshops in de Tuin

Erfgoedbeurs

Gedurende het Histories Festival worden de pandgangen van de Sint-Pietersabdij gevuld met allerlei standjes. Vanuit heel Vlaanderen komen koepelverenigingen vertellen over de nieuwste onderzoeken en activiteiten waar erfgoedvrijwilligers in hun regio mee bezig zijn. Medewerkers van Histories tonen samen met vrijwilligers over begeleidingstrajecten en ons nieuwste aanbod. Wandel door de historische pandgangen en laat je inspireren op de Erfgoedbeurs!  

 

 

Praktisch

Datum: 23 september 2023

Tijdstip: 09:30 - 16:30

Locatie: Sint-Pietersabdij, Sint-Pietersplein 9 te Gent

Toegang: Deelname aan het Festival kost €15,- per persoon

Je schrijft je in voor de hele dag. Op de dag zelf kan je kiezen aan welke workshops en lezingen je deelneemt!
Bij het ticket inbegrepen: Vrije toegang tot alle workshops en lezingen, de hele dag door koffie en thee, een broodjeslunch                             en een afsluitende receptie met hapjes en drankjes.

Inschrijven

Het Histories Festival is een dag voor en door vrijwilligers.              Dit betekent dat personen die in hun vrijetijd bezig zijn met erfgoed zich als eerste mogen inschrijven voor het festival.
Ben je enkel actief in de erfgoedsector als professional? Dan vragen we je nog even te wachten met inschrijven. In het geval dat er in september nog plaatsen vrij zijn wordt de inschrijving opengezet voor professionals.

Je kan je inschrijven tot en met 15 september!

Bereikbaarheid

Het Histories Festival gaat door in de Sint-Pietersabdij, gelegen aan het Sint-Pietersplein 9, 9000 Gent.
Gedurende het Festival worden ook een aantal lezingen gegeven in Liberas (Liberaal Archief),          gelegen aan Kramersplein 23, ongeveer 4 minuten lopen vanaf de Sint-Pietersabdij.

Te voet   

Vanaf het station Gent-Sint Pieters kun je door het Citadelpark wandelen richting het Sint-Pietersplein.              1,5 kilometer, ongeveer 20 minuten.

Met het openbaar vervoer

Stippel vanaf het station je route uit met de bus of tram in de routeplanner van De Lijn.  Het festival is zowel vanaf station Gent-Sint Pieter als vanaf station Gent Dampoort goed te bereiken met de bus of tram.                                                                                          

Met de auto

Wanneer je met de auto gaat: De dichtstbijzijnde parkeerplaats bevindt zich onder het Sint-Pietersplein. Kijk voor een volledig overzicht van parkeermogelijkheden op Parkings Gent | Stad Gent. 

Let op! De stad Gent heeft een 'lage emissiezone'. Voor meer informatie: Lage-emissiezone | Stad Gent

Meer informatie?

Contacteer Laura Hemelings op laura.hemelings@histories.be of 0495 56 14 42.