Histories Festival 2023

Histories Festival 2023

Op 23 september 2023 vond het allereerste Histories Festival plaats in de Sint-Pietersabdij te Gent. Het was een leerrijke dag vol inspirerende lezingen, boeiende workshops, prikkelende ontmoetingen en, als kers op de taart, een zenuwslopende erfgoedquiz! Bij Histories blikken we graag terug op deze geslaagde studie- en ontmoetingsdag. Jij ook?

Kijk dan zeker verder op deze pagina: je vindt er leuke getuigenissen van erfgoedvrijwilligers en een selectie aan foto’s. Wie weet herken je jezelf wel!  

 

Erfgoedvrijwilligers in woord ...

Gabriella uit Antwerpen

"Het bevalt me hier. Ik hou van de variatie die in het programma zit. Ik ben zelf bezig met wijkerfgoed en zoek naar manieren om lokaal erfgoed dichter bij de mensen te brengen. Van de lezing "Verbinding in tradities" heb ik veel opgestoken."

Servaes uit Ninove

"Ik ben vrijwilliger in de Sint-Corneliusparochie van Ninove en wil ons lokaal erfgoed bekender maken bij mensen uit de buurt. Momenteel ben ik bezig met het uitpluizen van het kerkarchief van het dorp waar ik woon: Eichem. De tips die ik kreeg tijdens de initiatie voor oude geschriften waren daarom heel handig. Ik ben ook aangenaam verrast door hoe toegankelijk het Festival is."

... en beeld

Het najaar van Histories

Smaakte het Histories Festival naar meer? Of kon je er niet bij zijn, maar heb je wel zin om je vast te bijten in inspirerende erfgoedpraktijken? Schrijf je dan in voor een van onze vormingen of neem een kijkje tussen onze praktijktips.