Histories Festival 2024

Histories Festival 2024 Steltenlopers

 

Op zaterdag 28 september 2024 ben je welkom op de tweede editie van het Festival in het Diocesaan Pastoraal Centrum in hartje Mechelen. Tijdens deze studie- en ontmoetingsdag maak je kennis met tal van boeiende erfgoedpraktijken. Samenwerking en toekomstgericht ontsluiten van erfgoed staan in deze editie centraal.  

Op het programma vind je iets voor iedereen: van inspirerende rondetafelgesprekken en boeiende debatten, tot initiaties metaaldetectie en een erfgoedapp-wandeling doorheen het historische centrum van Mechelen. Tussen de verschillende sessies door kan je een kijkje nemen op de Erfgoedbeurs of genieten van de uitgebreide catering. Het is ook de uitgelezen kans om gepassioneerde heemkundigen, genealogen, traditiedragers, metaaldetectoristen en andere erfgoedvrijwilligers te ontmoeten. 

Programma

Ontdek hier het voorlopige programma. Dit wordt nog verder aangevuld met meer markante lezingen, leerrijke workshops en grensverleggende debatten. Hou deze pagina in het oog voor het meest actuele overzicht. 

Nog niet overtuigd?

Ontdek hoe men het Histories Festival 2023 beleefde en bekijk de video.

 

 

Praktisch

PRIJS

De toegangsprijs bedraagt 25 euro per persoon. Bij het ticket inbegrepen: de hele dag door koffie en thee, een broodjeslunch en een afsluitende receptie met hapjes en drankjes.

TIJD

Het Festival start om 10u en eindigt om 17u30. Je bent welkom vanaf 9u30.

ADRES

Frederik de Merodestraat 18, 2800 Mechelen.

Het Diocesaan Pastoraal Centrum is makkelijk te bereiken. Hoe?

Met de trein, bus of te voet

Mechelen heeft twee stations. Het centrale station ligt op 20 minuten wandelafstand en station Nekkerspoel op 10 minuten wandelafstand van het DPC.

Neem vanuit het centrale station van Mechelen centrumpendelbus 1 op perron 11. Stap af aan halte “Grote Markt" en volg de linkerkant van de Grote Markt tot in de Frederik de Merodestraat.

Kom je liever te voet vanuit het centrale station? Volg de Hendrik Consciencestraat tot aan de verkeerslichten. Steek over en stap via Bruul tot aan de Grote Markt. Aan de overkant van de Grote Markt in de linkerhoek vind je de Frederik de Merodestraat.

Met de fiets

Je vindt de fietsenstalling aan de achterzijde van het DPC, ter hoogte van Varkensstraat 10. Je komt binnen via de zwarte poort. De fietskelder bevindt zich links, achter de autoparking. Stal je fiets in het vak "DPC".

Met de auto

Op zaterdag is het marktdag in Mechelen. Reken daarom op extra drukte in de centrum- en randparkings. Wij raden aan om te parkeren op parking Nekkerhal, waar je de gratis shuttle kan nemen tot aan de Grote Markt, op een steenworp van het DPC.

De drie randparkings - Zandpoortvest, Douaneplein en Rode Kruisplein - zijn voordelig of zelfs gratis. Reken op 15 minuten wandelen tot bij het DPC.

TOEGANKELIJKHEID

Het Festival is voor het overgrote deel rolstoeltoegankelijk. Enkel voor de Suenenszaal en de Vlaamse Zaal moet je trappen nemen.

Contact

Heb je nog vragen? Contacteer ons via info@histories.be