Histories Festival 2024

Histories Festival 2024 Steltenlopers

Markeer je kalender, want het is weer tijd voor het Histories Festival!

Op zaterdag 28 september 2024 ben je welkom op de tweede editie van het Festival in het Dioscesaan Pastoraal Centrum in hartje Mechelen. Tijdens deze studie -en ontmoetingsdag leer je andere erfgoedvrijwilligers kennen, zet je je vereniging in de kijker en maak je kennis met tal van boeiende erfgoedpraktijken. Samenwerking en toekomstgericht ontsluiten van erfgoed staan in deze editie centraal. 

Hou onze website, nieuwsbrief en sociale media in het oog, want binnenkort delen we meer informatie over het programma en de inschrijvingen.

Tot in september!

Gezocht: Goede voorbeelden voor het Histories Festival

Op het Festival bieden we graag een podium aan gedreven erfgoedvrijwilligers. Om het programma mee vorm te geven zijn we daarom op zoek naar inspirerende toekomstgerichte publieksactiviteiten of interessante samenwerkingsprojecten van erfgoedverenigingen.

Heeft jullie vereniging geslaagde duurzame of innovatieve publieksacties rond jullie erfgoed uitgewerkt? Konden jullie toffe samenwerkingen aangaan met andere sectoren of met andere erfgoedorganisaties? En wil je jouw ervaringen delen met andere erfgoedvrijwilligers?

Laat het ons weten vóór maandag 25 maart en stuur een mail naar daphne.maes@histories.be. We gaan aan de slag met jullie ideeën om ons programma voor dit jaar en de komende jaren samen te stellen.

... of blik terug met enkele sfeerbeelden

Het voorjaar van Histories

Kan je niet wachten tot 28 september en wil je je nu al vastbijten in inspirerende erfgoedpraktijken? Schrijf je dan in voor een van onze vormingen of neem een kijkje tussen onze praktijktips.