Vacatures en stages

Histories is een organisatie in volle ontwikkeling en biedt op regelmatige tijdstippen nieuwe vacatures en stageplaatsen aan. Die publiceren we op deze pagina en maken we bekend via onze nieuwsbrief. Inschrijven op de nieuwsbrief kan via deze link.  Voor algemene informatie kan je terecht bij info@histories.be.

Bij de samenstelling van ons team kiezen we voor diversiteit en complementariteit. We selecteren nieuwe collega’s en stagiairs op correcte wijze, we onthalen hen op een warme manier en geven hen een veilige werkomgeving en voldoende kansen om te groeien.

Teamleden

Onze gedreven en deskundige medewerkers zijn ons belangrijkste kapitaal. Daarom kiest Histories voor een innovatief organisatiemodel van zelfsturing. Er is een dynamisch organogram met cirkels waarin zogenaamde leads (tijdelijk) een verantwoordelijke rol opnemen. Zo houden we onze organisatie wendbaar en benutten we optimaal alle talenten. Via een evenwichtige mix van samenwerken en telewerken bewaken we zowel de cohesie binnen de ploeg als de persoonlijke ‘work-life balance’.

Stageplaatsen

Histories wil jongeren warm maken voor erfgoed en erfgoedpraktijken door waardevolle en inspirerende stageplekken aan te bieden. We ontvangen studenten uit diverse opleidingen. Momenteel zijn er stageplaatsen rond onderstaande onderwerpen.

  • Reuzencultuur
  • Historisch schutterswezen
  • Gentse Feesten
  • Onderzoeksgidsen
  • Familiegeschiedenis.be
  • ...

Toch liever iets anders? Doorheen de tijd dienen er zich steeds nieuwe opportuniteiten aan op het vlak van lokaal erfgoed, familiegeschiedenis, cultuur van alledag en metaaldetectie.

Neem contact op via info@histories.be voor meer informatie.

Daarnaast maken we ook gebruik van betaalde beroepsinlevingsstages (BIS) om werkzoekenden de kans te geven om concrete ervaring op te doen en hen te laten proeven van een professionele loopbaan in de erfgoedsector.

Onze ervaringsdeskundigen

Benieuwd hoe onze vorige stagiairs hun stage beleefden? Ontdek hun ervaringen hieronder!