Nieuws? Zo helpen we je verder

Je communicatie kan soms een duwtje in de rug gebruiken, gaande van een activiteit die je wil aankondigen, een nieuwe publicatie tot gewoon een relevant nieuwtje dat je wil delen.

Histories helpt graag om nieuws rond thema’s zoals heemkunde, familiegeschiedenis, volkskunde en metaaldetectie verder te verspreiden en meer zichtbaarheid te geven.

Op deze pagina vertellen we hoe we dat doen en welke stappen je zelf kan zetten. Volgende informatie met nieuwswaarde kan je verspreiden via onze communicatiekanalen:

  • Activiteiten aankondigen
  • Ander nieuws over je vereniging (jubileum, een nieuw boek, …)
  • Vrijwilligersvacatures

Activiteiten aankondigen

De kalender op onze website maakt gebruik van de UiTdatabank. Als je hiervan gebruik maakt sla je meerdere vliegen in één klap. Je activiteit verschijnt niet enkel op onze website, maar ook bij alle contentpartners van UiTinVlaanderen, zoals wellicht ook de UiTkalender in jouw gemeente.

Hoe?

Je kan activiteiten eenvoudig zelf toevoegen door volgende stappen te volgen.

  1. Ga naar de UiTdatabank en klik op ‘Start hier’. Meld je aan of maak een nieuw account aan.
  2. Klik op ‘Evenement toevoegen’.
  3. Kies aan de linkerkant welk soort evenement je wil toevoegen.
  4. Voeg de datum, gemeente, exacte locatie, de naam van het event en de leeftijdscategorie toe. Klik op doorgaan.
  5. Voeg daarna een beschrijving, de naam van de organisatie, contactinformatie, eventuele bijdrage en afbeelding. Publiceer je activiteit.
  6. Nadien voeg je het label ‘Histories’ toe.

Na controle door onze redactie verschijnt de activiteit in onze kalender. Is dit na een week nog niet gebeurd? Neem dan contact op via nieuws@histories.be.

Ander nieuws melden

Een zoekertje, een jubileum, een nieuw boek of een nieuwe databank? Laat het ons weten via nieuws@histories.be! Onze redactie maakt een selectie uit de meest relevante berichten voor onze website, nieuwsbrief en Facebookpagina. Om een bericht te kunnen publiceren, hebben we wel steeds een hyperlink nodig. Verscheen je vereniging in de pers? Dan krijg je een plaatsje in ons persoverzicht.

Opgelet: voor het aankondigen van publicaties komen commerciële uitgaves niet in aanmerking, evenals nieuws of publicaties die niet stroken met de missie van Histories.

Vrijwilligersvacatures

Als erfgoedvereniging kan je vaak extra helpende handen gebruiken. De zoektocht naar nieuwe gezichten vraagt tijd en aandacht en daar willen we je graag een handje bij helpen. Via een tool van het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk tonen we vrijwilligersvacatures op onze website en onze nieuwsbrief.

Zelf een vacature plaatsen in ons overzicht? Maak een account aan op www.vrijwilligerswerk.be en plaats je vacature met de sectortag ‘Geschiedenis en erfgoed’: zo verschijnt ze automatisch op onze website!