Hackathon Artikelendatabank en CoDE-x: maak je onderzoek zichtbaar

Histories beschikt over twee databanken voor het registreren van onderzoeksresultaten van erfgoedvrijwilligers. De artikelendatabank biedt een verzameling van alle artikels van erfgoedvrijwilligers doorheen Vlaanderen. In CoDE-x kan je onderzoeksdatasets registreren en doorzoeken. Beide databanken brengen je eigen werk of dat van je vereniging in kaart.

Heb je vragen over een van de twee databanken en had je graag ook je artikelen of onderzoekdatasets geregistreerd, maar weet je niet goed hoe? Op de hackathondag kan je een slot inboeken om je te laten begeleiden bij het aanmelden van je artikelen en/of datasets. Je registreert hierbij je dataset en artikels door een korte beschrijving te geven. Je dataset of artikel komt zelf dus niet op de website. Samen kijken we stap voor stap wat de beste manier is om je onderzoek of artikelen te registreren, zodat het zichtbaar is wie bezig is met welke artikelen en datasets. Tijdens de sessie geven we duiding bij handige tools zodat je daarna zelf ook nog aan de slag kan met beide databanken.

Lesgevers

Lisa Tijtgat (Histories), Sarah Van Leynseele (Histories)

Waar en wanneer?

Dinsdag 7 november 2023 – Online via Microsoft Teams

Tijdssloten van maximaal 30 minuten beschikbaar van:

  • 10u-12u
  • 13u-17u
  • 19u-21u

OPGELET: DOOR OMSTANDIGHEDEN WORDT DIT INITIATIEF VERZET NAAR EEN ANDERE DATUM. DE INGESCHREVEN DEELNEMERS KRIJGEN HIERVAN BERICHT.

Prijs

Gratis

Voor wie?

De hackathon richt zich op iedere erfgoedvrijwilliger die zijn onderzoek in de kijker wil zetten.

Inschrijven

Inschrijven is verplicht en kan tot drie dagen voor de vormingsavond via dit inschrijvingsformulier. Voor ons vormingsaanbod gelden onze annuleringsvoorwaarden.  
 

Organisatie en partners

Histories \ Home - Histories

Praktisch

Data

07-11-2023 19:00
online

Prijs

Gratis

Lesgever

Lisa Tijtgat (Histories), Sarah Van Leynseele (Histories)

Inschrijven