Secretaressedag

Attentie voor de medewerker

Secretaressedag

Auteur: Histories

 

In 1952 werd in Amerika de derde donderdag van april uitgeroepen als Assistent Day. Oorspronkelijk was het niet enkel de bedoeling om op die dag secretaresses in de bloemetjes te zetten als dank voor hun bijdrage aan het bedrijf, maar was het ook de bedoeling om vrouwen aan te moedigen om secretaresse te worden. Pas in de jaren 80 à 90 van de twintigste eeuw kende deze feestdag een wereldwijde verspreiding.

Jaarlijks worden secretaresses op Secretaressedag getrakteerd op bloemen of op een andere leuke attentie. Sommige werkgevers geven zelfs al hun medewerkers een attentie op die dag. Op die manier worden de werknemers extra gemotiveerd om hun werk goed te doen. Functies evolueren doorheen de tijd, niet enkel vrouwen voeren de job uit. Doorgaans wordt ook niet meer gesproken over een secretaresse, maar een management assistant. De ondernemersorganisatie Unizo wil de dag ook omdopen tot Dag van De Werknemer, omdat werknemers overal op de werkvloer het verschil maken.

Meer informatie en verantwoording

Afbeeldingen

De afbeeldingen genummerd op volgorde van boven- tot onderaan de pagina:

  1. (bannerafbeelding) Man kijkt naar marketing analyse. Adeolu Eletu, 30-03-2015, via https://unsplash.com/photos/unRkg2jH1j0

Meer weten?