Jaartallenleven in Leuven: Man van 73

Jaartallenleven: Man van 73

In gesprek met Gunther Van de Plas

Auteur: Histories

In de rubriek 'over-dragers' spreekt Histories met en over dragers van rituelen, tradities of feesten. Dat zijn mensen die op allerlei manieren betrokken kunnen zijn bij zo'n ritueel, traditie of feest. We noemen hen dragers, omdat ze hun praktijk in leven houden door die zelf uit te voeren en door ze op anderen over te dragen.

Denk aan stagediven: Alleen als de hele menigte meewerkt, en de stagediver telkens een stukje verder draagt naar de volgende, zal de persoon niet vallen. En hoe meer mensen meedoen, hoe langer de duik kan duren.

Als het over tradities gaat, dan weten de Mannen van 73 perfect wat en hoe. Ze doen niet alleen volop mee aan het Jaartallenleven, maar zijn ook de trotse eigenaars van reuzin de Fiere Margriet. Met ReuzeLeuven zijn zij een hele dag aan zet. Via allerhande activiteiten kan iedereen dan kennis maken met de twee gebruiken die er voor deze Mannen het meest toe doen. Voor tekst en uitleg bij alle plannen had Histories een enthousiaste Gunther van de Plas aan de lijn.

www.mannenvan73.be
www.reuzeleuven.be

 

Gunther Van de Plas


Dankjewel voor het gesprek!


Dit interview werd afgenomen in mei 2014 door LECA (Landelijk Expertisecentrum voor Cultuur van Alledag). De werking van LECA maakt sinds 1 januari 2019 onderdeel uit van Histories.