Workshop: Hoe verpak en bewaar je metaalvondsten?

Archeologie in de Kempen: vormingsreeks metaaldetectie workshop II

Hoe begin je aan het verpakken van je metaalvondst? En hoe bewaar je het op een goede manier? We organiseren in samenwerking met Archeologie in de Kempen een vormingsreeks van vijf onderdelen. Op zaterdag 3 februari wordt de tweede vorming van deze reeks gehouden. Hier ligt de focus op het verpakken en bewaren van vondsten. Je leert van specialiste Ansje Cools hoe je dit op een duurzame manier kan doen. Je komt meer te weten over verschillende soorten verpakkingsmateriaal en hoe je deze moet gebruiken. Je kan je eigen vondsten meenemen (max. 2) om gerichte vragen te stellen.

Lesgever

Ansje Cools, specialiste in het conserveren van glas, aardewerk en metaal

Waar en wanneer?

Zaterdag 3 februari 2024 – Onthaal vanaf 9u30, start om 10u en einde voorzien rond 13u

Kempuseum, Mudaeusstraat 2, 2960 Brecht

We ontvangen iedereen in het Kempuseum vanaf 9u30. De vorming zelf zal om 10 uur doorgaan in zaal Uniq (Mudaeusstraat 5), schuin over het museum. Dit is een mooie kans om de archeologische collectie van het Kempuseum te verkennen.

Prijs

Het inschrijvingsgeld per vorming bedraagt 5 euro voor erfgoedvrijwilligers, zij die de cursus in hun vrije tijd volgen, studenten en leerkrachten. Andere deelnemers betalen 15 euro. Na het invullen van het inschrijvingsformulier krijg je alle gegevens voor de betaling.

Meer informatie?

Contacteer Anouk Hazelof op anouk.hazelof@histories.be of op telnr. 0492 11 66 18

Voor wie?

Metaaldetectoristen

Inschrijven

Inschrijven is verplicht en kan tot drie dagen voor de vorming via onderstaand inschrijvingsformulier. Voor ons vormingsaanbod gelden onze annuleringsvoorwaarden.

Inschrijven kan via het inschrijvingsformulier onder deze link!

Organisatie en partners

Praktisch

Data

03-02-2024 10:00
Brecht

Prijs

5 euro / 15 euro

Lesgever

Ansje Cools

Inschrijven