Werksessie: Digitale lijsten van kiezerslijsten: rijker dan je denkt!

Digitale lijsten van kiezerslijsten

Kiezerslijsten zijn een veelvuldig gebruikte bron voor historisch onderzoek. In een kiezerslijst nam men de personen op die mochten stemmen voor de verschillende bestuursniveaus: gemeente, provincie, land.  Om meer te halen uit kiezerslijsten voor je onderzoek, is het interessant om de gegevens in een digitale lijst samen te brengen. Zo bekijken we hoe het structureren van informatie nieuwe onderzoeksmogelijkheden biedt.

In deze gratis werksessie zullen we ons verdiepen in het maken, bewerken en verbeteren van dergelijke digitale lijsten. Er wordt minder aandacht geschonken aan de bron van de kiezerslijsten zelf. Samen onderzoeken we hoe je start met een digitale lijst die is aangepast aan je wensen. Ten slotte bespreken we hoe je jouw onderzoek kan delen met andere erfgoedonderzoekers.

Lesgevers

Hendrik Vandeginste en Lisa Tijtgat (Histories)

Waar en wanneer?

  • Dinsdag 23 april van 19u30 tot 21u
  • Online via Microsoft Teams

Prijs

Het inschrijvingsgeld voor deze werksessie bedraagt 5 euro voor erfgoedvrijwilligers, zij die de cursus in hun vrije tijd volgen, studenten en leerkrachten. Andere deelnemers betalen 15 euro. Na het invullen van het inschrijvingsformulier krijg je alle gegevens voor de betaling.

Meer informatie?

Contacteer Lisa Tijtgat op lisa.tijtgat@historiesvzw.be of op telnr. 0492 11 54 71.

Deze werksessie behoort tot een reeks van laagdrempelige vormingen rond digitale lijsten. Eerder werden de aktes van de burgerlijke stand en de bevolkingsregisters behandeld. In deze sessie wordt enkel gefocust op kiezerslijsten.

Voor wie?

De vorming is voor iedereen die al bezig is of wil starten met algemeen onderzoek naar gegevens uit kiezerslijsten.

Inschrijven

Inschrijven is verplicht en kan tot 24 uur voor de vormingsavond via het inschrijvingsformulier. Voor ons vormingsaanbod gelden onze annuleringsvoorwaarden.

Organisatie en partners

Praktisch

Data

23-04-2024 19:30
Online

Prijs

5 euro / 15 euro

Lesgever

Hendrik Vandeginste en Lisa Tijtgat (Histories)

Inschrijven