Webinar: Zorg voor je papier. Vermijd schade aan je collectie!

Vorming zorg voor je papier

Zitten er boeken, kranten, tijdschriften, knipselmappen, affiches of archiefmateriaal in je collectie? Deze prachtige bronnen zitten boordevol historische informatie. Ze verdienen het om op lange termijn in goede staat bewaard te worden, zodat ook de toekomstige generaties ervan kunnen genieten. Maar hoe pak je dat aan, binnen jouw budget en mogelijkheden?

In dit webinar kom je te weten welke zorg dit soort collecties nodig heeft. Wat is er typisch aan papieren erfgoed, en in het bijzonder aan bibliothecair erfgoed zoals boeken, tijdschriften en kranten? Aan de hand van tips die je in de praktijk kan toepassen ontdek je welke schade vaak voorkomt bij dit soort collecties. Hoe herken je die en wat kan je eraan doen? En vooral: hoe voorkom je dat er bijkomende schade ontstaat? Voor iedereen met een hart voor papieren erfgoed!

Waar en wanneer?

Het gaat over dezelfde sessie die op verschillende momenten wordt aangeboden:

  • Donderdag 29 februari 2024 van 19u tot 20u30
  • Dinsdag 5 maart 2024 van 19u tot 20u30

Online via Microsoft Teams

Prijs

Het inschrijvingsgeld per vormingsavond bedraagt 5 euro voor erfgoedvrijwilligers, zij die de cursus in hun vrije tijd volgen, studenten en leerkrachten. Andere deelnemers betalen 15 euro. Na het invullen van het inschrijvingsformulier krijg je alle gegevens voor de betaling.

Meer informatie?

Contacteer Hendrik Vandeginste op hendrik.vandeginste@historiesvzw.be of op 0495 56 12 44

Voor wie?

Erfgoedvrijwilligers met papieren erfgoed (in het bijzonder bibliothecair erfgoed) in hun collectie

Inschrijven

Inschrijven is verplicht en kan tot 24 uur voor de vormingsavond via het inschrijvingsformulier. Voor ons vormingsaanbod gelden onze annuleringsvoorwaarden.

Organisatie en partners

logo Vlaamse erfgoedbibliotheken

Praktisch

Data

29-02-2024 19:00
Online

05-03-2024 19:00
Online

Prijs

5 euro / 15 euro

Lesgever

Sara Moens (Vlaamse Erfgoedbibliotheken), Hendrik Vandeginste (Histories)

Inschrijven