Archeologie in de Kempen: vormingsreeks metaaldetectie

Eerste workshop: metaalvondsten conserveren

Hoe begin je aan de reiniging van je metaalvondst? En hoe kan je het dan best bewaren? Histories organiseert in samenwerking met Archeologie in de Kempen een vormingsreeks van vijf onderdelen. Op zaterdagvoormiddag 18 november vindt de eerste vorming plaats en die staat in het teken van de eerste behandeling van metalen artefacten kort nadat ze gevonden zijn. Ansje Cools, specialiste in het conserveren van glas, aardewerk en metaal, zal de workshop leiden. Je krijgt niet enkel theoretische tips mee, maar je krijgt ook de kans om zelf mee aan de slag te gaan. Je mag zelf enkele vondsten meebrengen waarover je conservatievragen hebt.

Dit is de eerste workshop in het kader van de vijfdelige vormingsreeks metaaldetectie die Histories organiseert in samenwerking met de IOED Land van Nete en Aa, IOED Berg en Nete, IOED De Merode, Stuifzand, Erfgoed Voorkempen en Erfgoed Noorderkempen.

Lesgever

Ansje Cools, specialiste in het conserveren van glas, aardewerk en metaal.

Waar en wanneer?

Zaterdag 18 november 2023

Onthaal vanaf 9u30, start om 10u en einde voorzien rond 13u

Kasteel Le Paige, Nederrij 135, 2200 Herentals

Prijs

Het inschrijvingsgeld per vorming bedraagt 5 euro voor erfgoedvrijwilligers, zij die de cursus in hun vrije tijd volgen, studenten en leerkrachten. Andere deelnemers betalen 15 euro. Na het invullen van het inschrijvingsformulier krijg je alle gegevens voor de betaling.

Meer informatie?

Contacteer Anouk Hazelof op anouk.hazelof@histories.be of op telnr. 0492 11 66 18.

Voor wie?

Metaaldetectoristen

Inschrijven

Inschrijven is verplicht en kan tot drie dagen voor de vormingsavond via onderstaand inschrijvingsformulier. Voor ons vormingsaanbod gelden onze annuleringsvoorwaarden.

Organisatie en partners


Archeologie in de Kempen

Praktisch

Data

18-11-2023 09:30
Herentals

Prijs

5 euro / 15 euro

Lesgever

Ansje Cools, specialiste in het conserveren van glas, aardewerk en metaal

Inschrijven