Vacature voor een betaalde stage bij Histories: metaaldetectie

Ben je gebeten door archeologie en metaaldetectie?

Histories is dé dienstverlenende erfgoedorganisatie voor erfgoedvrijwilligers. Wij ondersteunen heemkundigen, genealogen, traditiedragers, metaaldetectoristen en andere personen en organisaties die vanuit hun passie zorg dragen voor cultureel erfgoed.

Ondersteun je graag deze erfgoedvrijwilligers die op zoek zijn naar metalen bodemvondsten? Leg je graag contacten in functie van kennisuitwisseling en samenwerking? Wil je al doende leren en zo ervaring en een netwerk opbouwen? Dan is een betaalde stage van zes maanden bij Histories wellicht iets voor jou.

Gedurende een half jaar leer je bij ons vaardigheden en competenties die jouw kans op een job in de erfgoedsector versterken. Als voltijds medewerker werk je samen met de medewerker metaaldetectie om individuen en gemeenschappen die werken rond metaaldetectie en archeologie te ondersteunen, en maak je ook kennis met andere initiatieven binnen Histories.

Takenpakket

\ Organiseren en faciliteren van overleg met diverse actoren in de metaaldetectiegemeenschap
\ Bevragen van de noden van metaaldetectoristen
\ Verkennen en ondersteunen van samenwerkingen en uitwisselingen met vrijwillige en professionele erfgoedwerkers (bv. metaaldetectieverenigingen, IOED’s, archeologische werkgroepen, musea…)
\ Adviesverlening aan en ondersteuning van metaaldetectiegroepen
\ Logistieke en inhoudelijke organisatie van vorming
\ Meewerken aan het opmaken van beleidsadviezen en -documenten
\ Vervullen administratieve verplichtingen
\ Interne en externe rapportage
\ Voorbereiden, ondersteunen en notuleren van overleg
\ Meewerken aan (internationale) ontmoetingsmomenten, presentaties en events
\ Opmaken, updaten en communiceren van diverse handleidingen
\ Content aanleveren over metaaldetectie voor de verschillende kanalen van Histories (website, Facebook, nieuwsbrief…)

Wat heb jij ons te bieden?

\ Je bent in het bezit van een universitair diploma, bij voorkeur in de (Kunstwetenschappen en) Archeologie of hebt taantoonbare relevante werkervaring.
\ Je bent diplomatisch en kan situaties op een objectieve manier evalueren.
\ Je denkt graag mee na over wetgeving, beleid en wetenschappelijk onderzoek rond metaaldetectie in Vlaanderen.
\ Je kan je voldoende inleven in de standpunten en belangen van diverse stakeholders, van wetenschappelijk onderzoekers over lokale erfgoedinstanties tot individuele metaaldetectoristen.
\ Je stelt je discreet, tactvol en open minded op.
\ Je werkt gestructureerd en bent sterk in (project)management, maar bent eveneens in staat om problemen aan te pakken wanneer ze zich stellen.
\ Je kan vlot werken met Office.
\ Je gaat graag nauwkeurig en planmatig te werk.
\ Je toont zelfstandigheid, creativiteit en initiatief in jouw werk, maar bent eveneens in staat om in team te werken.
\ Je bent communicatief ingesteld en vlot ter pen.

Wat biedt Histories?

\ Je werkt mee aan de uitbouw van een nieuwe organisatie die een centrale positie inneemt in de cultureel-erfgoedsector in Vlaanderen.
\ Je komt terecht in een participatieve en inclusieve organisatie met een ervaren team. Er is een professioneel begeleidingskader dat inzet op jouw begeleiding.
\ Je werkt een groot deel van de tijd van thuis uit, maar houdt via dagelijkse check-ins en tools zoals Slack en SharePoint nauw contact met de stagebegeleider en andere collega’s. Daarnaast zal er ook gewerkt worden in het kantoor van Mechelen of Gent of op verplaatsing, afhankelijk van de invulling van de stage.
\ We bieden (maximaal) 6 maanden een overeenkomst aan voor een voltijdse beroepsinlevingsstage (37u30/week). De financiële vergoeding bedraagt €1000 per
maand aangevuld met een telewerkvergoeding en een vergoeding voor woon-werkverkeer.
\ Je krijgt de kans om een sterkere positie op de arbeidsmarkt te verwerven door je competenties te ontwikkelen, een breed netwerk uit te bouwen en al doende te leren.

Meer weten over een BIS-BAAN? Bekijk dan deze pagina op de website van VDAB.

Interesse?
Stuur ten laatste op 20 september 2022 je cv en motivatiebrief per e-mail naar vacature@historiesvzw.be met een duidelijke vermelding van ‘kandidatuur BIS metaaldetectie’. Het is belangrijk dat je in deze brief duidelijk maakt wat jouw verwachtingen zijn van de stage, welke vaardigheden je wil inzetten en hoe deze stage past in jouw loopbaanontwikkeling. Op basis van deze motivatie en het curriculum vitae wordt een eerste selectie gemaakt. Geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd om een thuisopdracht te maken en deze voor te stellen op een digitaal gesprek op 29 september 2022. Indien je nog vragen hebt over deze vacature kan je contact opnemen met info@historiesvzw.be. Meer informatie over Histories kan je vinden op www.historiesvzw.be