Vacature medewerker beleidsondersteuning (stage met vergoeding)

Altijd al eens mee in de cockpit willen zitten van een (erfgoed)organisatie?

Histories is dé dienstverlenende erfgoedorganisatie voor erfgoedvrijwilligers. Wij ondersteunen heemkundigen, genealogen, traditiedragers, metaaldetectoristen en andere personen en organisaties die vanuit hun passie zorg dragen voor cultureel erfgoed.

Histories is ook een jonge organisatie in volle ontwikkeling. Daarom zijn we op zoek naar een frisse zakelijke blik en managementondersteuning bij enkele projecten die onze interne werking en dienstverlening aan vrijwilligers zullen verbeteren. Jij kan mee je schouders zetten onder de verdere uitwerking van nieuwe initiatieven op het vlak van HR, financiën, en beleidsmatig onderzoek en ontwikkeling.

Ben je iemand die goed kan organiseren en structureren? Ben je nieuwsgierig, zoek je graag nieuwe dingen uit en wil je je verder bekwamen in de taken en verschillende aspecten die een organisatie goed doen draaien? Wil je meewerken aan de ontwikkeling van ons beleid via (de analyse van en communicatie over) allerlei onderzoek? Heb je altijd al eens willen ervaren wat de leiding van een organisatie inhoudt, en dit binnen een veilige omgeving? Dan is een betaalde stage van zes maanden bij Histories, eventueel in combinatie met je thesis of afstudeerproject, wellicht iets voor jou.

Gedurende een half jaar leer je bij ons vaardigheden en competenties die jouw kans op een job waarin je mee het beleid uitzet zullen versterken. Je werkt samen met collega’s binnen een begeleid kader, leert al doende en bouwt enorm veel praktische ervaring op.

Functieomschrijving

 • Je werkt actief samen met de zakelijk medewerker en de administratieve kracht aan de verdere zakelijke en administratieve uitbouw van de organisatie. Je bent o.a. betrokken bij aanwervingsprocedures, de boekhouding, de budgetopvolging en financiële rapportage bij verschillende projecten en je werkt oplossingsgericht rond allerlei organisatie-uitdagingen.
 • Je ondersteunt de verantwoordelijke voor beleidsonderzoek en de algemeen coördinator in allerlei beleidsmatige en strategische activiteiten. Je werkt o.a. mee aan de analyse en het verwerken van de resultaten van een grote bevraging van onze doelgroep, je schrijft mee aan een rapport hierover en ondersteunt bij de planning en organisatie van studiedagen of consultatiecirkels rond dit thema.
 • Je proeft van de vele initiatieven van Histories en ondersteunt collega’s her en der waar mogelijk.

Wat verwachten we van jou?

 • Je bent bij voorkeur in het bezit van een bachelor- of masterdiploma of hebt aantoonbare relevante ervaring.
 • Je houdt van organiseren, analyseren en structureren.
 • Je kan samenwerken in teamverband.
 • Je hebt interesse in HR, financiën, beleid en goed bestuur.
 • Je werkt nauwkeurig en planmatig.
 • Je hebt interesse in het Vlaamse erfgoedbeleid en een hart voor
  vrijwilligerswerk.
 • Je hebt zin voor initiatief, bent resultaatgericht en pakt problemen aan wanneer ze zich stellen.
 • Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden.
 • Je bent integer en toont verantwoordelijkheid naar je takenpakket en je
  collega’s toe.
 • Je hebt een goede computervaardigheid en kan goed overweg met
  kantoorsoftware zoals o.a. Word en Excel.

Wat biedt Histories?

 • Een overeenkomst van (maximaal 6 maanden) voor een voltijdse beroepsinlevingsstage (BIS-stage) (37u30/week). De financiële vergoeding bedraagt 1000 euro per maand aangevuld met een telewerkvergoeding en een vergoeding voor woon-werkverkeer.
 • Je stage omvat een afwisselend takenpakket. Je krijgt de kans om een sterkere positie op de arbeidsmarkt te verwerven door je competenties te ontwikkelen, een breed netwerk uit te bouwen en al doende te leren.
 • Je komt terecht in een organisatie die veel belang hecht aan samenwerking en inclusie. Er is een ervaren team dat inzet op jouw begeleiding, onder meer met een persoonlijke stagebegeleider.
 • Je werkt mee aan de uitbouw van een organisatie die een centrale positie inneemt in de cultureel-erfgoedsector in Vlaanderen.
 • Je werkt een groot deel van de tijd van thuis uit, maar houdt via dagelijkse check- ins en tools zoals Slack en SharePoint nauw contact met het team. Daarnaast zal er ook gewerkt worden in het kantoor van Mechelen of Gent (minimum 1 dag per week) of op verplaatsing, afhankelijk van de invulling van de stage.

Meer weten over een BIS-stage? Bekijk dan deze pagina op de website van VDAB.

Interesse?

 • Stuur ten laatste 19 maart 2023 je cv en motivatiebrief per e-mail naar vacature@historiesvzw.be met een duidelijke vermelding van ‘Kandidatuur BIS medewerker beleidsondersteuning’. Het is belangrijk dat je in deze brief duidelijk maakt wat jouw verwachtingen zijn van de stage, welke vaardigheden je wil inzetten en hoe deze stage past in jouw loopbaanontwikkeling.
 • Op basis van deze motivatie en het curriculum vitae wordt een eerste selectie gemaakt. Geselecteerde kandidaten kunnen worden uitgenodigd om een thuisopdracht te maken en deze voor te stellen tijdens een digitaal gesprek op 23 maart 2023.
 • In het selectieproces leggen we de focus op competenties van mensen en zorgen we ervoor dat kandidaten gelijke kansen krijgen, ongeacht hun geslacht, genderidentiteit, geaardheid, afkomst, functiebeperkingen, leeftijd of levensbeschouwing.
 • Indien je nog vragen hebt over deze vacature kan je contact opnemen met info@historiesvzw.be. Meer informatie over Histories kan je vinden op www.historiesvzw.be.