Zet je immaterieel erfgoed in de kijker op de Inventaris Vlaanderen

Zet je graag een traditie, sociale praktijk, feest of andere vorm van immaterieel erfgoed (niet-tastbaar erfgoed) in de kijker? Zorg je al actief voor dit erfgoed en hoop je het zichtbaarder te maken voor een breed publiek? Wil je mensen enthousiasmeren en aansporen om betrokken te raken bij dit erfgoed? Dan is een erkenning als immaterieel erfgoed in Vlaanderen misschien iets voor jou.

De inventaris Vlaanderen is een officieel instrument van de overheid en is bedoeld om immaterieel erfgoed te verzamelen en te tonen.

Een dossier indienen kan twee keer per jaar op immaterieelerfgoed.be. De eerstvolgende indiendatum is 15 oktober. De rapportering voor de periode 2018-2019 van de dossiers die al op de inventaris staan wordt eveneens op 15 oktober verwacht.

Tijd om in actie te schieten! Bij Histories kan je terecht voor vragen, advies en begeleiding op maat over alles wat met feesten, sociale praktijken en tradities te maken heeft. Ook voor hulp bij het opstarten van een aanvraagdossier om een plekje op de inventaris te veroveren en de rapportering na erkenning kan je bij Histories terecht.