Vind vrijwilligers(vacatures) met het nieuwe overzicht op onze website!

Als erfgoedvereniging heb je voldoende vrijwilligers nodig om je doelen te realiseren: mensen zijn het hart van je vereniging! De zoektocht naar nieuwe gezichten vraagt tijd en aandacht en daar willen we je graag een handje bij helpen. Met een speciale tool van het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk, tonen we voortaan vrijwilligersvacatures op onze website.

Erfgoed bewaren of onderzoeken, tentoonstellingen of gidsbeurten organiseren: dat en nog veel meer gebeurt door vrijwilligers. Een erfgoedsector zonder vrijwilligers is ondenkbaar. Dankzij de databank www.vrijwilligerswerk.be en de widget op de website van Histories, wordt het nu veel gemakkelijker om vrijwilligers(vacatures) uit de erfgoedsector te vinden.

Vereniging op zoek naar vrijwilligers?

Hieronder lees je hoe je een gratis account kan aanmaken op www.vrijwilligerswerk.be. Als je bij het invoeren van je vrijwilligersvacature de sector ‘Geschiedenis en erfgoed’ aanduidt, verschijnt de vacature meteen ook in ons overzicht (https://historiesvzw.be/vrijwilligersvacatures/).

  1. Surf naar www.vrijwilligerswerk.be
  2. Klik rechtsboven op ‘Registreer’
  3. Klik op ‘Registreer als organisatie of lokaal bestuur’
  4. Vul de gevraagde gegevens in. De interne contactpersoon wordt niet op de website gepubliceerd. Het e-mailadres en paswoord dat je daar invult, gebruik je straks ook om in te loggen. Start de registratie.
  5. Het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk vzw kijkt na of je met vrijwilligers mag werken. Je krijgt ofwel een mailtje met wat extra vragen, ofwel een mailtje dat je account meteen goedgekeurd werd.
  6. Account goedgekeurd? Dan kan je vanaf nu inloggen en zelf je vacatures aanmaken en beheren. Je vacatures zullen vanaf nu ook op de website van Histories vzw verschijnen.

Nog vragen over je account? Contacteer het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk via vrijwilligerswerk@vsvw.be

Aan de slag als vrijwilliger in de erfgoedsector?

Neem regelmatig een kijkje in ons overzicht en snuffel door de vacatures: https://historiesvzw.be/vrijwilligersvacatures. Je zal er snel en eenvoudig vrijwilligerswerk vinden dat bij je past. Iets leuk gevonden? Je kan rechtstreeks contact opnemen met de vereniging zelf. Niet gevonden? Als je dit wil, kan je een persoonlijke account aanmaken op www.vrijwilligerswerk.be en automatisch mails ontvangen met relevante nieuwe vrijwilligersvacatures.

Foto via Unsplash