Vers van de pers: de allereerste Histories-krant

In september stuurden we onze eerste Histories-krant de wereld in. In deze editie vind je onder meer een overzicht van ons vormingsaanbod en informatie over onze werking. In een extra themadossier lichten we het crowdfundingsplatform Geef om Erfgoed toe. We leggen daarin uit wat crowdfunding precies is en brengen een interview met Heemkring Oostkamp. Zij vertellen meer over het succesvolle traject dat ze volgden en waarmee ze de aankoop en restauratie van een erfgoedobject konden financieren.

Verder vind je ook een overzicht van databanken en websites (reuzen, rituelen en feesten, familiegeschiedenis.be, artikelendatabank en CoDE-X) die Histories in zijn beheer heeft en die jullie (in de toekomst) kunnen raadplegen.

Alle erfgoedverenigingen en partners uit ons adressenbestand ontvingen reeds een exemplaar per post. Benieuwd naar het resultaat? Blader hier door de PDF-versie.

Wil jouw vereniging graag op de hoogte blijven of heb je ideeën hoe we het volgende exemplaar nog beter kunnen maken? Stuur ons een mailtje via info@histories.be.

Veel leesplezier!