Vacature betaalde beroepsinlevingsstage: zakelijke werking

Histories is dé dienstverlenende erfgoedorganisatie voor erfgoedvrijwilligers. Wij ondersteunen heemkundigen, genealogen, traditiedragers, metaaldetectoristen en andere mensen en organisaties die vanuit hun passie zorg dragen voor cultureel erfgoed.

Histories is ook een jonge organisatie in volle ontwikkeling. We zijn daarom op zoek naar een frisse zakelijke blik en managementondersteuning bij enkele projecten die onze interne werking en dienstverlening aan vrijwilligers zullen verbeteren. Zo werkt Histories in het najaar van 2023 aan een nieuw beleidsplan. Je kan je schouders zetten onder de verdere uitwerking van nieuwe initiatieven op het vlak van HR, digitaal beleid, financiën, aankoopbeleid en communicatie.

Ben je iemand die goed kan organiseren en structureren? Ben je nieuwsgierig, zoek je graag nieuwe dingen uit en wil je je verder bekwamen in administratief werk? Ben je iemand met zin voor verantwoordelijkheid en ben je spontaan gericht op samenwerken? Zit je graag mee in de cockpit van een bloeiende organisatie en heb je altijd al eens willen proeven van de werking van de zakelijke leiding van een organisatie binnen een veilige omgeving? Dan is een betaalde stage van zes maanden bij Histories, eventueel in combinatie met je thesis of afstudeerproject, wellicht iets voor jou. Gedurende een half jaar leer je bij ons vaardigheden en competenties die jouw kans op een job in de non-profitsector zullen versterken. Je werkt samen met collega’s binnen een begeleid kader, leert al doende en bouwt enorm veel praktische ervaring op.

Takenpakket

\ Je werkt actief samen met de algemeen coördinator, de zakelijk medewerker en de administratieve kracht aan de verdere zakelijke en administratieve uitbouw van de organisatie.

\ Je ondersteunt de zakelijk medewerker en de algemeen coördinator in allerlei beleidsmatige, personeelsgerelateerde en administratieve vraagstukken. Je zoekt zelf dingen uit en komt met oplossingen.

\ Je gaat mee op zoek naar een nieuw kantoor voor de organisatie.

\ Je ontwikkelt mee procedures en schrijft hiervoor gestructureerde handleidingen voor intern gebruik.

\ Je bent betrokken bij aanwervingsprocedures, de boekhouding, de budgetopvolging en financiële rapportage bij verschillende projecten, de loonverwerking en de opmaak van actieplan en jaarverslag.

\ Je proeft van de vele initiatieven van Histories en ondersteunt collega’s her en der waar mogelijk.

\ Je ondersteunt mee het digitaal beleid binnen Histories. Je zet mee je schouders onder trajecten rond GDPR of auteursrechten en een nieuw CRM.

Wat heb je ons te bieden?

\ Je bent bij voorkeur in het bezit van een diploma (cultuur-, non-profit-, event-, project-, organisatie- of bedrijfs-)management, bestuurskunde of hebt aantoonbare relevante ervaring.

\ Je bent een krak in organiseren, analyseren en structureren.

\ Je hebt interesse in HR, financiën, digitaal beleid en goed bestuur.

\ Je werkt nauwkeurig en planmatig. Kennis van projectmanagement is een troef.

\ Je bent analytisch van geest: je kan complexe materie snel verwerken en hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden.

\ Je bent hands-on en hebt zin voor initiatief, bent resultaatgericht en pakt problemen aan.

\ Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden, kan situaties goed inschatten en werkt participatief oplossingen uit.

\ Je bent integer en toont verantwoordelijkheid naar je takenpakket en je collega’s toe.

\ Je toont zelfstandigheid in je werk, maar bent eveneens in staat om in team te werken.

\ Je hebt een goede computervaardigheid en kan goed overweg met kantoorsoftware zoals o.a. Word en Excel.

Wat biedt Histories?

\ Je werkt mee aan de uitbouw van een nieuwe organisatie die een centrale positie inneemt in de cultureel-erfgoedsector in Vlaanderen.

\ Je komt terecht in een participatieve en inclusieve organisatie met een ervaren team. Er is een professioneel en uitgebreid begeleidingskader dat inzet op jouw begeleiding en groei.

\ Je werkt een deel van de tijd van thuis uit maar houdt via dagelijkse check-ins en tools zoals Slack en SharePoint nauw contact met de stagebegeleider en andere collega’s. Daarnaast zal er ook gewerkt worden in het kantoor van Gent, in Mechelen of sporadisch eens op een andere locatie.

\ We bieden (maximaal) 6 maanden een stageovereenkomst aan. Een voltijdse beroepsinlevingsstage heeft onze voorkeur maar je tewerkstellingsbreuk / uren per week zijn bespreekbaar. De financiële vergoeding bedraagt 1000 euro per maand aangevuld met een telewerkvergoeding en een vergoeding voor je woon-werkverkeer. Bij deeltijdse stages is de vergoeding pro rata.

\ Je krijgt de kans om een sterkere positie op de arbeidsmarkt te verwerven door je competenties te ontwikkelen, een breed netwerk uit te bouwen en al doende te leren.

\ Een beroepsinlevingsstage bij Histories is een uitgelezen kans om de theorie die je op de schoolbanken hebt geleerd te toetsen aan de dagelijkse praktijk in een organisatie in het hart van de social profit.

Meer weten over een BIS-BAAN? Bekijk dan deze pagina op de website van VDAB.

Interesse?

Stuur ten laatste op 18 september 2022 je cv en motivatiebrief per e-mail naar vacature@histories.be met een duidelijke vermelding van ‘kandidatuur BIS zakelijke werking’. Het is erg belangrijk dat je in deze brief duidelijk maakt wat jouw specifieke verwachtingen zijn van de stage, welke vaardigheden je wil inzetten en hoe deze stage past in jouw loopbaanontwikkeling. Op basis van deze motivatie en het curriculum vitae wordt een eerste selectie gemaakt. Geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd voor een digitaal gesprek op 26 september 2022. Indien je nog vragen hebt over deze vacature kan je contact opnemen met info@histories.be of telefonisch via 015 / 80 06 30. Meer informatie over Histories kan je vinden op www.histories.be.