Vacature betaalde beroepsinlevingsstage: projectmedewerker digitale erfgoeddata

Histories is dé dienstverlenende erfgoedorganisatie voor erfgoedvrijwilligers. Wij ondersteunen heemkundigen, genealogen, traditiedragers, metaaldetectoristen en andere mensen en organisaties die vanuit passie zorgdragen voor cultureel erfgoed.

De komende jaren willen we onze organisatie met verschillende bestaande én nieuwe digitale projecten op de kaart zetten. Samen met je collega’s uit het team digi/data ga je aan de slag met het ontwikkelen van projecten, bijvoorbeeld rond het verzamelen, standaardiseren of verrijken van erfgoeddata van of voor erfgoedvrijwilligers. Je ondersteunt het team met het onderhouden van procedures en documentatie en schrijft mee aan verschillende soorten documenten en plannen.

Klopt je hart voor data en digitale toepassingen en ben je een goede projectplanner? Dan is deze betaalde beroepsinlevingsstage iets voor jou! De stage biedt je de kans om gedurende een half jaar je vaardigheden verder te ontplooien en concrete ervaring op te doen die jouw kans op een job in de cultureel-erfgoedsector versterkt.

Wat heb je ons te bieden?

 • Je werkt gestructureerd en bent sterk in (project)management.
 • Je beschikt over een analytische geest maar bent ook in staat om creatieve oplossingen te formuleren.
 • Je neemt vlot verantwoordelijkheid op en pakt problemen aan wanneer ze zich
  stellen.
 • Je hebt zin voor initiatief en een hands-on aanpak.
 • Je kan in team werken en participatieve processen tot een goed einde brengen.
 • Je hebt een interesse in digital humanities en het werken met digitale datasets.
 • Heb je ervaring met digitalisering van erfgoed, dataverwerkingstools,
  contentmanagementsystemen of databasebeheer, dan is dat een plus.
 • Je bent in het bezit van een bachelor- of masterdiploma of hebt aantoonbare
  relevante werkervaring.
 • Je wil je inzetten voor een maatschappelijk doel en vrijwilligers ondersteunen in hun
  erfgoedpraktijken.
 • Occasioneel avond- of weekendwerk schrikt je niet af.

Wat biedt Histories?

 • Je werkt mee aan de uitbouw van een nieuwe organisatie die een centrale positie inneemt in de cultureel-erfgoedsector in Vlaanderen.
 • Je komt terecht in een participatieve en inclusieve organisatie met een ervaren team. Er is een professioneel begeleidingskader dat inzet op jouw begeleiding.
 • Je werkt een groot deel van de tijd van thuis uit maar houdt via dagelijkse check-ins en tools zoals Slack en SharePoint nauw contact met de stagebegeleider en andere collega’s. Daarnaast zal er ook gewerkt worden in het kantoor van Gent, in Mechelen of op verplaatsing, afhankelijk van de invulling van de stage.
 • We bieden (maximaal) 6 maanden een overeenkomst aan voor een voltijdse beroepsinlevingsstage (37u30/week). De financiële vergoeding bedraagt 1000 euro per maand aangevuld met een telewerkvergoeding en een vergoeding voor woon- werkverkeer.
 • Je krijgt de kans om een sterkere positie op de arbeidsmarkt te verwerven door je competenties te ontwikkelen, een breed netwerk uit te bouwen en al doende te leren.

Meer weten over een BIS-BAAN? Bekijk dan deze pagina op de website van VDAB

Interesse?

Stuur ten laatste op 15 mei 2022 je cv en motivatiebrief per e-mail naar vacature@histories.be met een duidelijke vermelding van ‘kandidatuur BIS digitale erfgoeddata’. Het is belangrijk dat je in deze brief duidelijk maakt wat jouw verwachtingen zijn van de stage, welke vaardigheden je wil inzetten en hoe deze stage past in jouw loopbaanontwikkeling.

Op basis van deze motivatie en het curriculum vitae, wordt een selectie gemaakt. Geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd voor een digitaal gesprek op 23 mei 2022.

Indien je nog vragen hebt over deze vacature kan je contact opnemen met info@histories.be. Meer informatie over Histories kan je vinden op www.histories.be.