Vacature betaalde beroepsinlevingsstage: medewerker projecten en communicatie

Histories is dé dienstverlener voor erfgoedvrijwilligers: een gemeenschap van duizenden verenigingen rond o.a. heemkunde, genealogie, metaaldetectie en cultuur van alledag die uit passie zorg dragen voor ons cultureel erfgoed.

Om het werk van deze vrijwilligers te ondersteunen en te valoriseren coördineert Histories diverse (burgerwetenschappelijke) projecten zoals onder meer MerovingerDNA, Asbest in collecties van erfgoedvrijwilligers, MamaMito en Familiegeschiedenis.be. Als medewerker projecten en communicatie krijg je de kans om van de verschillende facetten en onderdelen van projectwerking te proeven. Je organiseert en ondersteunt events (webinars, congressen…), leidt (deel)projecten en projectmeetings en werkt samen met verschillende partners en verenigingen.

Daarnaast voer je ook communicatie, zowel voor specifieke projecten als voor Histories in het algemeen. Denk aan het actualiseren van (project)websites, het opmaken van nieuwsberichten en -nieuwsbrieven, het creëren van filmpjes en podcasts enz. Al doende maak je ook kennis met andere initiatieven binnen Histories, de erfgoedsector en het onderzoeksveld.

Heb je een overvloed aan planningskills en daadkracht en heb je bovendien een vlotte pen? Wil je praktische ervaring opdoen en een netwerk opbouwen? Dan is een betaalde stage van zes maanden bij Histories misschien iets voor jou. Gedurende een half jaar leer je bij ons vaardigheden en competenties die jouw kans op een job in de erfgoedsector versterken.

Wat heb je ons te bieden?

 • Je bent een geboren planner: je kan prioriteiten stellen, doet aan projectopvolging en bent niet bang van deadlines.
 • Je schrijft heldere, wervende teksten en weet je toon en stijl af te stemmen op je publiek.
 • Je kan overweg met kantoorsoftware zoals o.a. tekstverwerkers maar durft ook experimenteren met andere digitale toepassingen. Heb je daarnaast kennis van WordPress, Mailchimp en beeldbewerkingssoftware, dan heb je een streepje voor.
 • Je beschikt minimaal over een bachelordiploma of hebt aantoonbare relevante werkervaring.
 • Je hart klopt voor erfgoed en je gelooft in de maatschappelijke impact, kennis en kunde van erfgoedvrijwilligers.
 • Je neemt vlot verantwoordelijkheid op, pakt problemen aan wanneer ze zich stellen en zorgt voor aanvaardbare oplossingen.
 • Je toont zelfstandigheid, creativiteit en initiatief in jouw werk, maar bent eveneens in staat om in team te werken.
 • Occasioneel avond- of weekendwerk is voor jou geen probleem om erfgoedvrijwilligers en onderzoekers over heel Vlaanderen te ontmoeten.

Wat biedt Histories?

 • Je werkt mee aan de uitbouw van een nieuwe organisatie die een centrale positie inneemt in de cultureel-erfgoedsector in Vlaanderen.
 • Je komt terecht in een participatieve en inclusieve organisatie met een ervaren team. Er is een professioneel begeleidingskader dat inzet op jouw begeleiding.
 • Je werkt een groot deel van de tijd van thuis uit maar houdt via dagelijkse check-ins en tools zoals Slack en SharePoint nauw contact met de stagebegeleider en andere collega’s. Daarnaast zal er ook gewerkt worden in het kantoor van Gent, in Mechelen of op verplaatsing, afhankelijk van de invulling van de stage.
 • We bieden (maximaal) 6 maanden een overeenkomst aan voor een voltijdse beroepsinlevingsstage (37u30/week). De financiële vergoeding bedraagt 1000 euro per maand aangevuld met een telewerkvergoeding en een vergoeding voor woon-werkverkeer.
 • Je krijgt de kans om een sterkere positie op de arbeidsmarkt te verwerven door je competenties te ontwikkelen, een breed netwerk uit te bouwen en al doende te leren.

Meer weten over een BIS-BAAN? Bekijk dan deze pagina op de website van VDAB.

Interesse?

Stuur ten laatste op 28 maart 2022 je cv en motivatiebrief per e-mail naar vacature@historiesvzw.be met een duidelijke vermelding van ‘Kandidatuur medewerker projecten en communicatie’. Het is belangrijk dat je in deze brief duidelijk maakt wat jouw verwachtingen zijn van de stage, welke vaardigheden je wil inzetten en hoe deze stage past in jouw loopbaanontwikkeling.

Op basis van deze motivatie en het curriculum vitae, wordt een eerste selectie gemaakt. Geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd voor een digitaal gesprek op 31 maart of 1 april 2022.

Indien je nog vragen hebt over deze vacature kan je contact opnemen met info@historiesvzw.be. Meer informatie over Histories kan je vinden op www.historiesvzw.be.