Vacature: beroepsinlevingsstage (BIS) allround medewerker onderzoeksprojecten

Histories is dé dienstverlenende erfgoedorganisatie voor erfgoedvrijwilligers. Wij ondersteunen heemkundigen, genealogen, traditiedragers, metaaldetectoristen en andere mensen en organisaties die vanuit passie zorgdragen voor cultureel erfgoed.

Om het werk van erfgoedvrijwilligers te ondersteunen en te valoriseren coördineert Histories een aantal interessante (burgerwetenschappelijke) onderzoeksprojecten zoals onder meer MerovingerDNA, MamaMito en Familiegeschiedenis.be. Om (deelaspecten van) deze projecten te trekken en de resultaten ervan te communiceren, zijn we op zoek naar een tijdelijke allrounder. Je organiseert en ondersteunt events (webinars, congressen, Dag van de Wetenschap…), je leidt (deel)projecten en projectmeetings, je staat in voor het actualiseren en verbeteren van projectwebsites en je voert communicatie (webteksten, interviews, nieuwsberichten, artikels, podcasts…). Daarnaast maak je ook kennis met andere initiatieven binnen Histories en groeit jouw netwerk binnen de sector.

Heb je een overvloed aan planningskills en daadkracht en heb je bovendien een vlotte pen? Dan is deze betaalde beroepsinlevingsstage iets voor jou! De stage biedt je de kans om gedurende een half jaar je vaardigheden als projectmedewerker verder te ontplooien en concrete ervaring op te doen dewelke jouw kans op een job in de cultureel-erfgoedsector versterkt.

Wat heb je ons te bieden?

 • Je werkt gestructureerd en bent sterk in (project)management, maar bent eveneens in staat om problemen aan te pakken wanneer ze zich stellen.
 • Je bent een krak in copywriting; je schrijft heldere, wervende teksten en correcte spelling en grammatica zijn vanzelfsprekend voor jou. Een goede kennis van het Engels is een pluspunt.
 • Je bent in het bezit van een universitair diploma (Geschiedenis, Erfgoedstudies, Archeologie…) of hebt aantoonbare relevante werkervaring.
 • Je hebt interesse in cultureel erfgoed en de mensen achter dit erfgoed.
 • Je hebt zin voor initiatief en een hands-on aanpak. Daarnaast neem je ook vlot verantwoordelijkheid op.
 • Je toont zelfstandigheid in je werk, maar bent eveneens in staat om in team te werken.
 • Occasioneel avond-of weekendwerk schrikt je niet af.
 • Je kan overweg met kantoorsoftware zoals o.a. tekstverwerkers maar durft experimenteren met andere digitale toepassingen. Heb je daarnaast ook kennis van WordPress/Drupal en beeldbewerkingssoftware, dan heb je een streepje voor.

Wat biedt Histories?

 • Je werkt mee aan de uitbouw van een nieuwe organisatie die een centrale positie inneemt in de cultureel-erfgoedsector in Vlaanderen.
 • Je komt terecht in een participatieve en inclusieve organisatie met een ervaren team. Er is een professioneel begeleidingskader dat inzet op jouw begeleiding.
 • Je werkt een groot deel van de tijd van thuis uit maar houdt via dagelijkse check-ins en tools zoals Slack en SharePoint nauw contact met de stagebegeleider en andere collega’s. Daarnaast zal er ook gewerkt worden in het kantoor van Gent of op verplaatsing, afhankelijk van de invulling van de stage.
 • We bieden (maximaal) 6 maanden een overeenkomst aan voor een voltijdse beroepsinlevingsstage (37u30/week). De financiële vergoeding bedraagt 812,86 euro per maand aangevuld met een telewerkvergoeding en een vergoeding voor woon-werkverkeer.
 • Je krijgt de kans om een sterkere positie op de arbeidsmarkt te verwerven door je competenties te ontwikkelen, een breed netwerk uit te bouwen en al doende te leren.

Interesse?

Stuur ten laatste op 14 september 2021 je cv en motivatiebrief per e-mail naar vacature@historiesvzw.be met een duidelijke vermelding van ‘kandidatuur BIS allround medewerker onderzoeksprojecten’. Het is belangrijk dat je in deze brief duidelijk maakt wat jouw verwachtingen zijn van de stage, welke vaardigheden je wil inzetten en hoe deze stage past in jouw loopbaanontwikkeling. Op basis van deze motivatie en het curriculum vitae, wordt een eerste selectie gemaakt. Geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd voor een digitaal gesprek op 24 september 2021. In de week voorafgaand aan het gesprek maken ze ook een thuisopdracht die moet ingediend worden vóór 21 september 2021. Indien je nog vragen hebt over deze vacature kan je contact opnemen met info@historiesvzw.be. Meer informatie over Histories kan je vinden op www.historiesvzw.be.