Terugblik eerste lerend netwerk Focus Vakmanschap

Op zaterdag 19 november kwam het lerend netwerk rond reuzencultuur voor het eerst samen te Antwerpen in het kader van het project Focus Vakmanschap. Het volledige verslag van deze eerste inspirerende bijeenkomst kan je hier lezen. Focus Vakmanschap is een samenwerkingsproject van Bokrijk | Vakmanschap & Erfgoed, CAG, CEMPER, Histories, PARCUM, ETWIE, FARO en Werkplaats immaterieel erfgoed met steun van de Vlaamse overheid. In totaal worden er 10 vakmanschappen visueel gedocumenteerd, waarvan Histories één vakmanschap in beeld brengt.

Vakmanschap leeft! En dit zowel in het hoofd als in de handen van erfgoedgemeenschappen, groepen en individuen. Via Focus Vakmanschap wil Histories deze actoren ondersteunen in het borgen van hun reuzencultuur. Het doel van het project is om de verschillende lagen van het reuzenambacht in kaart te brengen. Wil je meer weten over het project? Neem dan een kijkje in de projectfiche.

We willen het volledige maakproces van reuzen in beeld brengen en daarnaast onderlinge kennisuitwisseling stimuleren a.d.h.v. lerende netwerken. Ben jij een reuzenbouwer of reuzenbeheerder met wilde maakplannen voor een nieuwe reus? Heb jij recent een reus gebouwd en heb je tips en tricks te delen? En neem je graag deel aan één van de volgende lerende netwerken op 28 januari en/of 25 maart?

Laat het ons weten door het formulier in te vullen. Meer informatie over de locatie en het programma volgt later.

Met je vragen kan je terecht bij info@histories.be