Stage bij Histories: Sil blikt terug

HOE KWAM JE BIJ HISTORIES TERECHT?

Toen ik vanuit Nederland op zoek ging naar een stage in het buitenland, zocht ik naar een organisatie die naadloos aansluit op de contexten van mijn studie. Ik kwam terecht bij de vacature ‘Communicatie en digital content management’ van Histories. De vacaturetekst sprak mij aan en ik herkende mijzelf in ieder punt dat werd genoemd. Ik besloot contact op te nemen en stuurde een e-mail. Vier maanden verder, in september 2022, begon ik aan mijn negen maanden durende stage bij Histories.

WAT HEB JE ALLEMAAL GEDAAN?

Ik heb bij Histories heel wat verschillende taken en projecten opgepakt, waar ik enorm dankbaar voor ben. Vaak kon ik de link leggen tussen theorie uit mijn studie en dit toepassen in het werkveld. In de eerste maand maakte ik vooral kennis met de organisatie en de sector. Vervolgens begon ik met het werken aan de maandelijkse nieuwsbrief en het bijhouden van de sociale kanalen alsook de website. Deze kanalen hebben inmiddels flink wat nieuwe innovaties ondervonden. Ook werkte ik mee aan Tijd-Schrift en de krant van Histories. Daarnaast ontwierp ik een groot aantal visuele designs voor de organisatie. Deze designs en concepten worden inmiddels wekelijks geïmplementeerd op de Facebookpagina en het LinkedIn-kanaal van Histories.

WAT HEB JE BIJ ONS GELEERD?

Mijn stage bij Histories was de eerste keer dat ik vanuit mijn studie fulltime in een professionele organisatie ging werken. Tevens voor het eerst in een ander land en in een sector waar ik weinig kennis van had. Het was een grote uitdaging, maar ook een mooie kans. Negen maanden later kan ik terugblikken op een stage waarin ik mijzelf op sociaal en professioneel niveau heb ontwikkeld. Ik heb nieuwe kennis en inzichten opgedaan waar ik verder mee kan in mijn professionele loopbaan en aan mijn studie laten zien dat ik klaar ben voor een stap naar de professionele sector.

Dankjewel Sil en veel succes verder!