Stage bij Histories: Lori blikt terug

De laatste zes maanden versterkte Lori Verhoeven het Histories-team als ‘BIS MerovingerDNA’. Ze ontfermde zich als projectcoördinator over het participatief onderzoeksproject MerovingerDNA met een dynamische website en meeslepende podcast als resultaat. Vandaag blikt Lori met enige trots en vol enthousiasme terug op dit fantastische halve jaar.

Hoe kwam je bij Histories terecht?

Als afgestudeerde historica koesterde ik de droom aan de slag te gaan in de culturele erfgoedsector. Om mijn theoretische kennis nog meer aan te scherpen met concrete ervaring besloot ik het postgraduaat Cultuur- en kunstmanagement bij te doen. Intussen klaar om de arbeidsmarkt te betreden, zag ik een vacature van Histories passeren. Ik greep dan ook onmiddellijk de kans om bij Histories mijzelf als werknemer te ontplooien, van de sector te proeven en hopelijk wat deuren te openen.

Wat hebben we je laten doen?

Ik kreeg de verantwoordelijkheid het onderzoeksproject MerovingerDNA vanuit Histories te trekken en op de kaart te zetten. Zo blies ik de website www.merovingerdna.be vormelijk en inhoudelijk een nieuw leven in. Ik stampte ook een boeiende podcast uit de grond en legde mee de basis voor de conferentie eind 2021, waar de resultaten van het DNA-onderzoek zullen worden onthuld. Bij dit alles gaf ik ook erfgoedvrijwilligers steeds een stem om zo het project naar een meer participatief en hoger niveau te tillen.

Histories gaf mij ook de kans van andere aspecten te proeven. Zo nam ik een aantal interviews af die op de website verschenen, nam ik deel aan enkele interactieve vergaderingen over communicatie en was ik verantwoordelijk voor de praktische kant van het digitale evenement ‘Familiegeschiedenis vandaag en morgen’.

Wat neem je mee uit deze ervaring?

Ik ben dankzij Histories heel wat praktische vaardigheden rijker. Zo leerde ik een WordPress-website verder uitbouwen, een podcast opnemen, bewerken én verspreiden en meer activerend schrijven. Maar eerst en vooral ben ik voornamelijk mijzelf tegengekomen. Terugkijkend op waar ik zes maanden geleden gestart ben, durf ik te zeggen dat ik met meer zelfvertrouwen en assertiviteit mijn volgende job tegemoet ga. Histories was voor mij de ideale plek om mijzelf als werknemer te leren kennen en te ontdekken welke richting ik verder uit wil. Dankjewel Jan, Maarten en het hele Histories-team om deze ervaring zo mooi en leerrijk te maken!

Dankjewel Lori! En veel succes met je nieuwe job als assistent-projectmedewerker bij het Amsab – Instituut voor Sociale Geschiedenis in Gent!