Stage bij Histories: Lore blikt terug

BIS-medewerker Lore achter haar bureau.
HOE KWAM JE BIJ HISTORIES TERECHT?

Na mijn Erasmus was mijn master afgelopen en startte ik mijn zoektocht op de arbeidsmarkt. Dat liep niet meteen van een leien dakje. Ik wist dan ook niet goed hoe ik op zoek moest gaan naar een job die bij me paste terwijl ik geen ervaring had. Via de website van Faro kwam ik uit op de vacature voor de BIS-stage familiegeschiedenis bij Histories, een uitdaging die me wel aansprak. Achteraf gezien leek dat de juiste keuze: je leert je plaats op de arbeidsmarkt stilaan kennen en doet ondertussen relevante ervaring op in de boeiende wereld van erfgoedvrijwilligers!

WAT HEB JE ALLEMAAL GEDAAN?

Mijn belangrijkste taak was de website familiegeschiedenis.be up-to-date houden door er interessante nieuwe bronnen, verhalen en een themadossier aan toe te voegen. Ik verwerkte bijvoorbeeld de verhalen die ons opgestuurd werden en zocht relevante informatie op voor vrijwillige genealogen, om ze dan op de website te plaatsen. Ik heb zelf ook een interview gedaan met een jonge genealoge, een heel aangename ervaring! Verder heb ik een educatief luik online geplaatst op familiegeschiedenis.be, zodat er ook in de klas aan de slag gegaan kan worden met genealogie.

Daarnaast kreeg ik hier en daar allerlei andere taken, zoals het ondertitelen van een video, de verslaggeving van verschillende vergaderingen en werd ik op sleeptouw genomen naar het documentatie- en studiecentrum voor familiegeschiedenis in Merksem.

WAT HEB JE BIJ ONS GELEERD?

Op persoonlijk vlak heb ik mezelf beter leren kennen in een professionele context. Het team van Histories heeft me daar vanaf het begin bij geholpen en me meteen op mijn gemak laten voelen. Verder heb ik geleerd hoe verschillende taken tegelijkertijd ‘in de lucht te houden’ en prioriteiten te stellen in je werk. Ik heb ook een beginnerscursus genealogie mogen volgen, wat mij enorm veel heeft bijgeleerd, aangezien ik er voor mijn stage amper iets over wist.