Stage bij Histories: Lien blikt terug

HOE KWAM JE BIJ ONS TERECHT?
Lien Van Craen

Na mijn studies begon ik de zoektocht naar een job binnen de cultuur- en erfgoedsector. Toen ik de vacature voor een BIS-stage zag, leek dit mij een ideale manier om de erfgoedsector te leren kennen en een eerste ervaring op de werkvloer op te doen.

WAT HEB JE ALLEMAAL GEDAAN?

Vanalles! Als zakelijk medewerker heb je een heel divers takenpakket. Zo deed ik heel wat financiële en administratieve taken, zoals het verwerken van facturen en het maken van verslagen van vergaderingen. Daarnaast mocht ik zetelen in de jury van selectiegesprekken, nieuwe medewerkers onthalen, een verhuis in goede banen leiden en een ecoteam mee oprichten. Geen enkele dag bij Histories was hetzelfde. De laatste maanden mocht ik ook meehelpen aan het project ‘Focus Vakmanschap’, waarbij ik verschillende vrijwilligers interviewde. Dat ik zo rechtstreeks in contact kwam met de vrijwilligers waarvoor Histories zich inzet vond ik fantastisch en enorm leerrijk.

WAT HEB JE BIJ ONS GELEERD?

Ik heb de erfgoedsector wat beter leren kennen. Persoonlijk heb ik veel bijgeleerd over wat mijn sterktes zijn en waar ik nog in kon groeien. Je krijgt veel verantwoordelijkheden waardoor je snel bijleert.

Bedankt Lien en we wensen je veel succes in de toekomst!