Stage bij Histories: Laura blikt terug

HOE KWAM JE BIJ HISTORIES TERECHT?

Laura Ietswaart

Toen ik naar Gent verhuisde vanuit Nederland had ik een beperkt netwerk in de erfgoedsector. De BIS-stage bij Histories was een mooie kans om mijn netwerk uit te bouwen en kennis te maken met de erfgoedsector van Vlaanderen. Vlak na mijn diploma-uitreiking in Groningen kreeg ik het telefoontje dat ik aan de slag kon met twee verschillende opdrachten binnen Histories: het Histories Festival en beleidsondersteuning.

WAT HEB JE ALLEMAAL GEDAAN?

Als BIS ging ik aan het werk met twee stagebegeleiders en werkte ik mee aan heel verschillende opdrachten. Aan de ene kant werkte ik aan de organisatie van het Histories Festival dat plaats vond op 23 september in de Sint-Pietersabdij van Gent. Hiervoor nam ik allerlei taken op rond communicatie, logistiek en de inhoudelijke invulling van het programma. Daarnaast werkte ik aan een onderzoeksrapport over de nodenbevraging die in 2022 werd uitgezet onder de erfgoedverenigingen. Ik deed statistisch onderzoek en schreef mee aan het rapport, wat nu bijna klaar is voor publicatie. Na afloop van het Histories Festival kreeg ik de kans om aan een nieuw traject te werken: “Weeg mee(r) op lokaal erfgoedbeleid”. De collega’s bij Histories behandelde mij als een volwaardige collega, waardoor ik veel verantwoordelijkheid kreeg en des te meer kon uitproberen en leren.

WAT HEB JE BIJ ONS GELEERD?

Ik heb veel bijgeleerd over het culturele erfgoed van Vlaanderen en op welke manieren professionals én vrijwilligers zich inzetten om dit erfgoed te bewaren. De vaardigheden die ik meenam vanuit mijn studietijd kon ik verder uitbouwen. Ook op persoonlijk vlak heb ik veel geleerd en geloof ik nu meer in mijn kennen en kunnen.

Bedankt Laura en veel succes in de toekomst!