Stage bij Histories: Emma blikt terug

De voorbije maanden vervoegde Emma het Histories-team in het kader van een beroepsinlevingsstage. Binnenkort mag ze aan de slag bij het Letterenhuis en nemen we dus afscheid van haar. Tijdens haar stage bij Histories werkte ze onder begeleiding van collega Rob mee aan projecten rond digitale erfgoeddata en communicatie. Hieronder blikt ze terug op haar ervaring.

Hoe kwam je bij Histories terecht?
Na een eerste ervaring in de erfgoedsector tijdens een schoolstage wou ik deze wereld graag verder verkennen. De schoolstage was een heel positieve ervaring maar helaas van beperkte duur. In mijn zoektocht naar mogelijkheden om meer ervaring op te doen kwam ik online de vacature voor een stage bij Histories tegen. Dit leek me de ideale kans om de erfgoedwereld beter te leren kennen en m’n eigen vaardigheden uit te breiden.

Wat hebben we je laten doen?
Mijn stage draaide rond digitale erfgoeddata. Vanaf het begin van mijn stage mocht ik meewerken aan de voorbereiding van CoDE-x, een project om de datasets van erfgoedvrijwilligers te registreren. Zo hoorde bijvoorbeeld het opstellen en uittesten van het datamodel tot één van mijn taken. Later in mijn stage werkte ik ook aan de reuzendatabank.

Naast de taken rond digitale erfgoeddata kreeg ik ook de kans om mee te werken aan de communicatie van Histories waaronder meeschrijven aan de maandelijkse nieuwsbrief. Tijdens de zes maanden van mijn stage heb ik aan elke nieuwsbrief mijn steentje mogen bijdragen.

Wat neem je mee uit deze ervaring?
Eerst en vooral neem ik een beter inzicht in de erfgoedsector mee en vooral de waardevolle rol van erfgoedvrijwilligers. Zowel in mijn taken rond erfgoeddata als rond communicatie ondervond ik hun passie voor het erfgoed dat ze bestuderen en bewaren. Verder heb ik vooral rond digitalisatie in de erfgoedsector veel bijgeleerd. Die kennis neem ik ook mee. Daarnaast zal ook de fijne tijd met de collega’s bij Histories me zeker bijblijven. Bedankt aan iedereen – zeker Rob – voor de leerrijke en fijne ervaring!

Dankjewel Emma en veel succes bij het Letterenhuis!