Stage bij Histories: Eline blikt terug

Foto Eline
HOE KWAM JE BIJ HISTORIES TERECHT?

Ik ben hier beland op aanraden van een medestudente van mijn opleiding Geschiedenis. Lauren was beroepsinlevingsstagiaire zakelijke werking bij Histories en was vol lof over deze ervaring. Ik was na mijn master al enkele maanden op zoek naar een manier om naast mijn academische kennis ook mijn professionele vaardigheden uit te bouwen. Een beroepsinlevingsstage bij Histories leek dus de uitgelezen kans om al doende te leren.

WAT HEB JE ALLEMAAL GEDAAN?

Als stagiaire communicatie krijg je een grote waaier aan taken om van te proeven. Ik heb de verscheidene communicatiekanalen van een organisatie door en door leren kennen. Eerst en vooral beheerde ik onze sociale media en onze contentkalender. Daarnaast stond ik in voor de opmaak van onze maandelijkse e-nieuwsbrief en onze driemaandelijkse krant. Ook het actualiseren van onze website en het schrijven van nieuwsartikelen nam ik soms voor mijn rekening. En tussendoor was ik fotograaf, interviewer of grafisch ontwerper van dienst. Een hele boterham, dus!

WAT HEB JE BIJ ONS GELEERD?

Bij Histories maakte ik voor het eerst kennis met de edele kunst van copywriting en ging ik aan de slag met grafische programma’s zoals Canva en InDesign. Ik leerde mee onze communicatiestrategie bepalen en bijsturen op basis van cijfermateriaal. Ook leerde ik het overzicht bewaren en bewaken in een zee van content en scherpte zo mijn organisatorische vaardigheden aan. Maar bovenal leerde ik mijn creativiteit omzetten naar woorden en beelden, iets wat niet altijd even makkelijk bleek, maar altijd veel voldoening gaf.

Bij Histories heb ik veel professionele “eerste keren” gehad: mijn eerste bericht op sociale media, mijn eerste interview, mijn eerste nieuwsbrief. Maar daarnaast maakte ik ook mijn eerste vergaderingen mee en zetelde ik voor het eerst als jurylid in selectiegesprekken. Ik heb vooral geleerd dat al deze firsts eerst een beetje angstaanjagend zijn, maar al snel gewend raken en zelfs leuk worden. De grootste les die ik bij Histories heb geleerd, is: durf doen!

Bedankt Eline en veel succes in de toekomst!