Stage bij Histories: Britt Weemaes blikt terug

Van oktober tot december 2021 draaide Britt Weemaes mee als stagiair in het team van Histories ter ondersteuning van een begeleidingstraject bij partnerorganisatie Familiekunde Vlaanderen. Britt herwaardeerde er de handleiding van bibliotheeksoftware BIDOC en ontwikkelde bijhorende instructiefilmpjes. Stagebegeleiders van dienst waren Emmy en Jan.

Hoe kwam je bij Histories terecht?

Ik had vermeld aan mijn familie dat ik naar een stageplaats zocht voor een kleinere stage van 80u voor mijn tweede jaar binnen de opleiding ‘Informatiebeheer: Bibliotheek en Archief’ aan de Arteveldehogeschool in Gent. Mijn grootvader stuurde mij de nieuwsbrief van Histories door via e-mail met de vraag of dit iets voor mij zou zijn. Ik ben dan op de website beginnen bladeren en was meteen geïnteresseerd. Ik heb die dag nog een e-mail gestuurd met een stageaanvraag.

Wat hebben we je laten doen?

Ik heb tijdens mijn stage samengewerkt met Histories om voor de vrijwilligers van Familiekunde Vlaanderen de handleiding van bibliotheeksoftware BIDOC te herwerken en ik heb hiervoor ook instructiefilmpjes gemaakt. Vrijwilligers van Familiekunde Vlaanderen kunnen hun online catalogus nu nog beter updaten en aanvullen.

In functie van mijn opdracht heb ik eveneens twee BIDOC-opleidingsdagen mee gevolgd in het Documentatie- en Studiecentrum voor Familiegeschiedenis (onderdeel van Familiekunde Vlaanderen) te Merksem.

Wat heb je bij ons geleerd?

Ik had zelf weinig ervaring met de erfgoedsector en heb tijdens deze stage een mooi inzicht gekregen in hoe de erfgoedsector in elkaar zit, vooral via de samenwerking tussen Histories en Familiekunde Vlaanderen. Daarnaast heb ik ook veel praktische ervaring opgedaan door te leren werken met BIDOC. Dankjewel Jan en Emmy voor de fijne en leerrijke stage!

Jij ook bedankt Britt, dankzij jou kunnen de vrijwilligers van Familiekunde Vlaanderen er weer een lap opgeven!