Reuzenambacht in beeld i.k.v. project Focus Vakmanschap

Op zaterdag 19 november komt het lerend netwerk rond reuzenvakmanschap in kader van het project Focus Vakmanschap voor het eerst samen in de BorgerHub te Antwerpen. Focus Vakmanschap is een samenwerkingsproject van Bokrijk | Vakmanschap & Erfgoed, Centrum Agrarische Geschiedenis, CEMPER, Histories, PARCUM, ETWIE, FARO en Werkplaats Immaterieel erfgoed. In totaal worden er 10 vakmanschappen visueel gedocumenteerd, waarvan Histories één vakmanschap in beeld brengt.

Vakmanschap leeft! En dit zowel in het hoofd als in de handen van erfgoedgemeenschappen, groepen en individuen. Via Focus Vakmanschap wil Histories deze actoren ondersteunen in het borgen van hun vakmanschap. Het doel van het project is om de verschillende lagen van het reuzenambacht in kaart te brengen.

We willen het volledige maakproces van reuzen in beeld brengen en onderlinge kennisuitwisseling opstarten. Ben jij een reuzenbouwer of reuzenbeheerder met wilde maakplannen voor een nieuwe reus? Heb jij recent een reus gebouwd en heb je tips en tricks te delen?

Laat het ons weten door het formulier in te vullen.
Met je vragen kan je terecht op info@histories.be.