Terugblik op onze eerste Publieksdag Metaaldetectie

Een man en een vrouw kijken naar een boek samen met een van de standhouders op de Publieksdag Metaaldetectie.

Op zaterdag 8 juni 2024 vond onze allereerste Publieksdag Metaaldetectie plaats in Leuven. De dag begon met een heerlijke kop koffie, waarbij zowel oude bekenden als nieuwe gezichten elkaar konden ontmoeten en begroeten. Bezoekers kregen de kans om diverse vondsten en onderzoeken te bewonderen en in gesprek te gaan met verschillende standhouders, waaronder, Kredda, Detectum vzw, Metaalstrijd vzw, DDA Nederlandse vereniging voor metaaldetectie en vele andere verenigingen en vrijetijdsonderzoekers. 

Een van de hoogtepunten van de dag was de begeleide rondleiding door de tentoonstelling ‘Grave hobby: Vrijetijdsarcheologie in Vlaanderen’. Dit initiatief werd opgezet door Alfa, de studentenkring voor archeologie van de KU Leuven. De tentoonstelling liet zien hoe vrijetijdsarcheologie in Vlaanderen bijdraagt aan onze kennis van het verleden.  

De Publieksdag verwelkomde een breed scala aan deelnemers, van ervaren detectoristen en archeologiestudenten tot internationale gasten en geschiedenisenthousiastelingen. Iedereen was nieuwsgierig naar de wereld van metaaldetectie in Vlaanderen. 

Dankzij de enthousiaste bijdragen van zowel standhouders als bezoekers was de Publieksdag Metaaldetectie een groot succes. Het evenement heeft niet alleen bijgedragen aan het vergroten van kennis en interesse in metaaldetectie, maar ook aan het versterken van haar gemeenschap. 

We kijken terug op een zeer geslaagde dag en danken iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van dit evenement!