Oproep: deel de campagne ‘Veilig erfgoed beleven doen we beter samen’

© Nena Peeters

Maart 2020: het land gaat in lockdown. Maar vrijwilligers en verenigingen zaten niet stil. Ook vanuit ons kot bleven we nieuwe manieren zoeken om elkaar te bereiken en te ondersteunen.

Het was soms schipperen tussen hoop en wanhoop, tussen koppig voortdoen en opgeven. We pasten ons telkens aan, zo goed en zo kwaad als dat kon.

Nu er wat meer mag en kan, zetten we graag het verenigingsleven, en alles wat het zo bijzonder maakt, in de schijnwerper.

Daarom is Histories partner van de campagne ‘Veilig verenigen doen we beter samen’ van De Federatie (de belangenbehartiger voor amateurkunsten en socio-cultureel werk).

Op 3 september lanceren we een warme oproep om het verenigingsleven positief in de kijker te zetten. Delen jullie ook onze boodschap via jullie communicatiekanalen?

Wat kan jij doen?

Dat kan heel eenvoudig:

  • Deel onze campagne via Facebook: vanaf 3 september delen we de campagne ‘Veilig verenigen doen we samen’ op onze Facebookpagina. Like onze pagina, like de campagnepost en deel ze met jouw gemeenschap.
  • Gebruik de visuals (zie onderaan bij materiaal, keuze uit 2) op je website, je digitale nieuwsbrief of je tijdschrift met een oproep

Tip: je kan het materiaal ook daarna meerdere keren inzetten bijvoorbeeld bij een oproep om lidmaatschappen te verlengen, naar aanleiding van een versoepeling voor verenigingen, bij de opstart van je activiteiten, …

Visueel materiaal:

Hashtag:  #samenverenigen

Vermeld bij het visueel materiaal ook altijd © Nena Peeters

Voorbeeldtekstje voor je nieuwsbericht

Maart 2020: het land gaat in lockdown. Maar vrijwilligers en verenigingen zaten niet stil. Ook vanuit ons kot bleven we nieuwe manieren zoeken om elkaar te bereiken en te ondersteunen. Nu er wat meer mag en kan, zetten we graag het verenigingsleven, en alles wat het zo bijzonder maakt, in de kijker. Daarom steunt Histories de campagne ‘Veilig verenigen doen we samen!’ van De Federatie. Ook jij kan deze boodschap  verspreiden via je communicatiekanalen. Lees hier wat je kan doen. Dit is een campagne van De Federatie in samenwerking met Histories.