Ontdek metaaldetectie als hobby tijdens de Metaaldetectiedagen 2022

Detectum organiseert op zaterdag 11 en zondag 12 juni in Nieuwerkerken de Metaaldetectiedagen 2022. Er is voor iedereen wat wils:

© Dieter Jehs

  • Er zijn workshops over het reinigen, fotograferen en officieel melden van vondsten.
  • Er zijn infostanden van de Vlaamse verenigingen van metaaldetectoristen, de plaatselijke heemkundige kring, een plaatselijke IOED, een erfgoedcel en uiteraard ook Histories.
  • Er zijn demonstraties van nieuwe toestellen en er is een testbaan waarop je onder begeleiding van deskundigen de instellingen van je detector kan optimaliseren.
  • Vanzelfsprekend wordt er ook uitleg gegeven bij deze boeiende hobby.

Heb je een vraag over de werking van (metaaldetectie bij) Histories of wil je de collega’s achter de schermen beter leren kennen? Wees welgekomen aan de Histories-stand!

Praktische workshop objectfotografie voor metaaldetectoristen

Histories tekent niet alleen present met een stand, maar organiseert samen met Detectum ook een praktische workshop objectfotografie voor metaaldetectoristen. Lesgever van dienst is dr. Dieter Jehs. Hij legt klaar en duidelijk uit hoe je het fotografen van metaaldetectievondsten aanpakt. De workshop is vrij toegankelijk. Op onze vormingspagina ‘Praktische workshop objectfotografie voor metaaldetectoristen’ kan je alle details terugvinden. Breng gerust je eigen fototoestel, smartphone en vondsten mee.

Deelnemen aan de metaaldetectiedagen?

De Metaaldetectiedagen 2022 gaan door op zaterdag 11 en zondag 12 juni, telkens van 13 tot 18 uur. Place to be: OC De Brug, Kerkstraat 129 in Nieuwerkerken (Limburg). De metaaldetectiedagen zijn vrij te bezoeken, je hoeft hiervoor niet in te schrijven.

De Metaaldectiedagen worden georganiseerd door Detectum, een samenwerking tussen DVVL Detectorvrienden – Vlaanderen, HAL Hobby Archeologie Limburg en Metaaldetectie Vlaanderen. Meer info kan je terugvinden via https://detectum.be.

Nog vragen?

Bij verdere vragen of opmerkingen kan je terecht bij medewerker metaaldetectie Anouk Hazelof via anouk.hazelof@histories.be of op het nummer 0476 04 59 51. Anouk helpt je graag verder.

Alvast tot op de Metaaldetectiedagen 2022!