Nomineer een inspirerende borgingspraktijk voor het Register van Inspirerende Voorbeelden

Het Register van Inspirerende Voorbeelden rond het borgen van immaterieel erfgoed bundelt ‘best practices’ voor het doorgeven en delen van niet-tastbaar erfgoed. Ken jij iemand die immaterieel erfgoed op een inspirerende manier doorgeeft? Nomineer die persoon of organisatie dan voor een plekje op het Register.

Immaterieel erfgoed is niet-tastbaar en daarom is er actie nodig om het levend te houden en door te geven aan toekomstige generaties. Dat noemen we borgen. Hoe we immaterieel erfgoed borgen, kunnen we leren van elkaar.

Het Register van Inspirerende Voorbeelden verzamelt begeesterende en vernieuwende borgingpraktijken. De bedoeling is dat iedereen inspiratie kan halen uit de lijst.

Om nieuwe acties, projecten en programma’s op het Register te plaatsen doen we beroep op het brede publiek en de cultureel-erfgoedsector.

Ken jij iemand die immaterieel erfgoed op een inspirerende manier doorgeeft? Tot en met 30 september kan je die persoon of organisatie nomineren voor een plekje op het Register.
Een expertencommissie beoordeelt de nominaties en adviseert de Vlaamse minister van Cultuur in zijn keuze van inspirerende voorbeelden. De minister plaatst de erkende voorbeelden telkens voor drie jaar op het Register.

Nomineer jouw favoriete inspirerende voorbeeld!