Nieuwe stagiair Bibliotheek in het team: Aricia Van de Wielle

Naast BIS-stagiairs ontvangt Histories ook stagiairs die voor kortere tijd het team komen versterken. Zo mochten we recent Aricia Van de Wielle verwelkomen, een geboren en getogen Gentenaar met een passie voor boeken die liefst al haar tijd zou doorbrengen in de hoofdbibliotheek van Gent. Aricia is onze nieuwe stagiaire bibliotheek.

Liefde voor boeken

Al sinds haar peuterjaren was die bibliotheek voor Aricia dé plaats om zich te voldoen aan informatie en fantasie. Als tiener waren vijf boeken per maand niet genoeg dus nam ze de kaart van haar ouders mee en kon ze er 10 lezen. Hoe dikker, hoe beter! Dat is ook bij het ouder worden zo gebleven.

Door haar liefde voor boeken hoorde Aricia van kennissen dat je ook effectief kan studeren voor bibliotheekmedewerker/bibliothecaris. En dus is ze op haar 25ste in de wereld van bibliotheekkunde gestapt en daar heeft ze nog geen seconde spijt van gehad. Haar traject begon met een jaar initiatie bibliotheek-, documentatie- en informatiekunde om vervolgens een langdurige opleiding te volgen: Graduaat Informatiebeheer: bibliotheek en archief. Dit academiejaar studeert Aricia af, wat betekent dat ze twee semesters stage loopt, een paper schrijft en een project moet verdedigen voor een jury.

Histories bibliotheek

Het was dit jaar zeer moeilijk een stage te vinden, dus Aricia is Histories zeer dankbaar dat zij een plaatsje voor haar hadden. Aricia zal de komende maanden de twee bibliotheken van de erflaters LECA en Heemkunde Vlaanderen onder de loep nemen en Histories advies geven over hoe deze collecties te transformeren tot één Histories bibliotheek. Het is een inhoudelijk zeer interessant project waar ze al haar vaardigheden voor zal nodig hebben. Aricia hoopt dit project tot een goed einde te brengen onder de begeleiding van Eva, Frea en Hendrik.

Welkom in het team Aricia en veel succes!

Je kan Aricia bereiken via: aricia.vdw@gmail.com