Nieuwe BIS-medewerker communicatie in het team: Charlotte Herbots

De afgelopen twee maanden mocht Histories maar liefst vier nieuwe medewerkers verwelkomen, in het kader van een beroepsinlevingsstage. Een van deze nieuwe stagiairs is Charlotte Herbots. Met een bachelor in de Taal- en Letterkunde en een master in de Bedrijfscommunicatie op zak zal zij de communicatie van Histories de komende maanden ondersteunen.

Vrijwilligerswerk

Charlotte heeft een passie voor sterke, verbindende communicatie en voor vrijwilligerswerk. Ze was zelf acht jaar vrijwilliger op haar lokale speelplein als animator en hoofdanimator en kijkt ernaar uit om de erfgoedsector en de kundige vrijwilligers die Histories ondersteunt beter te leren kennen.

Charlotte heeft ook een sterke interesse in het zich eigen maken van nieuwe media. Zo leerde ze tijdens haar master een podcast maken, social mediacampagnes opzetten en promomateriaal creëren. Daarnaast liep ze ook stage bij een evenementenbureau waar ze de rol van assistant event producer vervulde. Haar master vervolledigde ze met een thesis over de portrettering van Greta Thunberg en Anuna De Wever in de Vlaamse media.

Communicatiemedewerker

Tijdens haar stage zal Charlotte Histories bijstaan in het uitwerken van het communicatieplan. Je zal haar schrijfsels dus nog regelmatig tegenkomen op de website en sociale media. Daarnaast zal ze ook verantwoordelijk zijn voor de nieuwsbrief.

Interessante nieuwtjes mogen dus altijd gestuurd worden naar nieuws@historiesvzw.be. Charlotte zelf kan je bereiken via: charlotte.herbots@historiesvzw.be.