Nieuwe BIS-medewerker bij Merovinger DNA in het team: Lori Verhoeven

Histories verwelkomt Lori Verhoeven in haar team. Als historica, die net het postgraduaat Cultuur- en Kunstmanagement aan de UGent behaalde, heeft Lori zin om van het werkveld te proeven. Dit gebeurt (voorlopig) van thuis uit, maar dat weerhoudt haar er niet van om mee deel uit te maken van het Histories-team.

Liefde voor cultuur en geschiedenis

De geschiedenis van vrouwen en gender vormden een duidelijke rode draad doorheen Lori’s geschiedenis-opleiding aan de UGent. In haar masterproef dook Lori in het zogenaamde ‘monsterproces’, de rechtszaak tegen het Gentse abortuscentrum ‘Kollektief Anticonceptie’ in het kader van de abortusbeweging (jaren 1970-1990). Haar liefde voor geschiedenis reikte echter verder richting publieksgeschiedenis. Bruggen bouwen tussen (cultureel) erfgoed en het bredere publiek interesseert haar mateloos. Deze interesse leverde haar stageplekken op bij het Red Star Line Museum en het Gents Universiteitsmuseum. Tenslotte ging ze in 2019 bij het Antwerpse Fotomuseum aan de slag als Projectmanager om via het project Nightwatch jonge kunstenaars de kans te geven creaties te maken en deze tentoon te stellen aan het grote publiek.

Merovinger DNA

Lori wil via deze ervaring de culturele erfgoedsector achter de schermen leren kennen. Ze zal zich de komende maanden voornamelijk verdiepen in het project ‘Merovinger DNA’. Hier zal ze op diverse vlakken haar steentje kunnen bijdragen. Daarnaast zal ze ook betrokken worden bij de hele werking van Histories.

Je kan Lori bereiken via lori.verhoeven@historiesvzw.be.