Nieuwe aanwinst voor het team: Gwendolyne Roggeman

Histories is sinds kort nog een teamlid rijker. Gwendolyne Roggeman zal, net als Bram en Gert, een helpende hand bieden in het kader van een beroepsinlevingsstage (BIS). Ze is historicus en studente kunstwetenschappen & archeologie aan de VUB en enthousiast om het professionele erfgoedveld te betreden. Voorlopig gebeurt dit nog van thuis uit, maar hopelijk kan ze jou en je project binnenkort ook in levenden lijve leren kennen.

Hart voor kunst en erfgoed

Gwendolyne onderzocht voor haar Master Geschiedenis reisverslagen van de zestiende en zeventiende eeuw en analyseerde zo de eerste indrukken van Europeanen over de Nieuwe Wereld en haar inwoners. Haar stage bij Histories combineert ze nog even met een tweede masterproef. Hiervoor bestudeert ze de relatie tussen erfgoed en populaire cultuur aan de hand van Bobbejaanland en de Schoepen-collectie. Tijdens haar vrije tijd werkt ze mee aan verschillende projecten om kunst naar jongeren te brengen. Zo organiseert ze als teamlid van Curating The Young tentoonstellingen voor jonge kunstenaars en werkt ze mee aan het Pukkelpop-project van Art United en AmuseeVous om meer bezoekers naar musea te trekken.

Drieluik

Gwendolyne wil via deze beroepsinlevingsstage graag de praktijk leren kennen die achter de theorie schuilgaat. Als medewerker ICE staat ze voornamelijk in voor de begeleiding en ondersteuning van gemeenschappen en projecten rond immaterieel erfgoed. Daarnaast zal ze ook de rituelendatabank actualiseren en meewerken aan de digitale communicatie. Je kan Gwendolyne bereiken via gwendolyne.roggeman@historiesvzw.be.