Nieuw in ons team: Bram Vercauteren

Deze maand ging Bram Vercauteren van start bij Histories in het kader van een beroepsinlevingsstage (BIS). Omwille van de genomen maatregelen corona werkt ook hij noodgedwongen vanuit de eigen huiskamer. Door het gebruik van allerlei digitale tools kan Bram toch overleggen en goed samenwerken met zijn nieuwe collega’smaar voor een babbel bij het koffieapparaat is het nog te vroeg. 

Negentiende-eeuwse architectuur in Vlaanderen

Bram is kunsthistoricus van opleiding en gespecialiseerd in negentiende-eeuwse architectuur en neostijlen. Zijn passie voor geschiedenis, beeldende kunsten en architecturaal erfgoed brachten hem bij de opleiding Kunstwetenschappen aan de Universiteit Gent waar hij zijn masterproef schreef rond het kasteeloeuvre van Antwerps architect Joseph Schadde en de maatschappelijke context waarin deze ontwerpen tot stand kwamen. Tijdens zijn opleiding voerde hij verder ook onderzoek naar negentiende-eeuwse adellijke kunstverzamelingen, interbelluminterieurs in België door de lens van de forensische fotografie en moraliserende emblemata van Paulus de Kempenaer.

Dubbele invulling

Bram wil zich graag verdiepen in alle verschillende aspecten van de Vlaamse erfgoedsector en ervaring opdoen in de professionele communicatie. Hij zal zich in eerste instantie richten op de communicatie van Histories, maar tijdens de komende maanden ook betrokken worden bij verschillende inhoudelijke projecten.

Je kan Bram bereiken via bram.vercauteren@historiesvzw.be.