Netwerkdag van ‘Op Handen Gedragen’ richt de blik op de toekomst van de processiecultuur

© Archief Virga Jessecomité

Van 11 tot 25 augustus 2024 vinden in Hasselt de Virga Jessefeesten plaats. Deze viering, geworteld in het eerbetoon aan Maria Virga Jesse, wordt slechts één keer om de zeven jaar gehouden en brengt al meer dan 300 jaar de stad samen. Er valt voor iedereen wat te beleven: de ommegang met meer dan 1.500 deelnemers, muziek en theater op straten en pleinen, tentoonstellingen en meer.

Op zondag 18 augustus nodigen het Virga Jessecomité, de stad Hasselt en ‘Op handen gedragen’ je graag uit in Hasselt voor de netwerkdag Virga Jessefeesten eeuwig jong. We denken samen na over het actueel houden van processietradities en laten je van nabij kennismaken met de Virga Jessefeesten. Iedereen die processies en hun erfgoed ‘op handen draagt’ is van harte welkom!

Bekijk hier het volledige programma.

INSCHRIJVEN

Voor deelname aan deze netwerkdag (inclusief broodjeslunch, programmaboek en gereserveerde plaats op de tribune) betaal je slechts 40 euro per persoon. De inschrijvingen zijn open tot en met 21 juli. Klik hier om je in te schrijven.

MEER INFORMATIE?

Contacteer ons via info@histories.be of via de telefoon: 015 80 06 30.

 

‘Op handen gedragen’, het erfgoednetwerk voor processiecultuur in Vlaanderen, wordt gecoördineerd door Histories, KADOC-KU Leuven en PARCUM.