Merovingische collectie(s) gezocht! 

Drie jaar geleden troffen enkele bouwmannen tijdens de bouw van een nieuw politiekantoor in Koksijde toevallig enkele tientallen skeletten aan. Wie waren deze mensen en hoe oud zijn ze? Is het mogelijk om zoveel eeuwen later hun identiteit te achterhalen, hun afkomst op te sporen en hun manier van leven te schetsen? Op deze vragen proberen we een antwoord te formuleren met het project Merovinger DNA.

Help ons!

Om de kennis over Merovingers in kaart te brengen, zijn we op zoek naar collecties of onderzoek over heel Vlaanderen. Wil je jouw kennis over Merovingers delen? Heb je een collectie of onderzoek gedaan dat interessant kan zijn?  Dan kan jij ons helpen! Stuur ons je informatie via info@merovingerdna.be en indien je dit wenst, brengen we jouw collectiestuk of vereniging graag onder de aandacht op www.merovingerdna.be. Werd je collectiestuk gevonden met een metaaldetector of vismagneet? Dan is het ook van harte welkom op de website van MEDEA: www.vondsten.be.

Het onderzoeksproject Merovinger DNA zet de Merovingische periode in de kijker. Merovinger DNA communiceert dit onderzoek en meer via een eigen website én podcast.