Jouw activiteit verdient een plaats in onze kalender

Elk jaar zijn erfgoedvrijwilligers en –verenigingen overal in Vlaanderen drijvende krachten achter het organiseren van duizenden publieksactiviteiten over erfgoed. We krijgen dan ook regelmatig de vraag of we deze activiteiten geen aandacht kunnen geven in onze kanalen. Een samenwerking tussen Histories en publiq maakt dat nu mogelijk via de UiTkalender op onze website.

Vergroot je bereik

Histories hecht bijzonder belang aan de zichtbaarheid van de inspanningen en activiteiten erfgoedvrijwilligers en –verenigingen. We willen ze zichtbaarder maken naar een groot publiek maar ook informatiedeling onder onze gemeenschappen bevorderen.

Door gebruik te maken van de UiTkalender sla je meerdere vliegen in één klap. Jouw activiteit wordt immers niet enkel getoond op onze website, maar in alle kanalen van de UiTdatabank zoals de UiTkalender van jouw gemeente.

Bezoekers van de kalender kunnen de activiteiten filteren op verschillende criteria. Zo kan je filteren op provincie maar ook op domeinen en het tijdstip. Welke lezingen vinden de komende maand plaats in jouw provincie rond heemkunde of familiegeschiedenis? Wie organiseert er activiteiten over de Tweede Wereldoorlog? Of welke processies vinden er in Vlaanderen plaats de komende we(e)k(en)? De filteropdracht geeft je meteen een helder overzicht.

Klaar om aan de slag te gaan?

Zelf een activiteit publiceren op de kalender van Histories is heel eenvoudig. Nadat je bent ingelogd in UiTdatabank.be en je activiteit toevoegt, volstaat het om je evenement te labelen met de tekst histories. Als je activiteit in een specifieke categorie valt, geef dan in de beschrijving ook familiegeschiedenis, heemkunde, cultuur van alledag of metaaldetectie aan, zodat de filter de juiste resultaten toont.

Onder dit bericht vind je een stap-voor-stap-handleiding om je activiteit correct in te voeren en te labelen.

Heb je nog vragen over het toevoegen van activiteiten in de UiTdatabank? Neem dan contact op via info@historiesvzw.be.

Histories_handleiding_kalender

Foto via Unsplash