Inschrijven of inspiratie voor Erfgoeddag 2020 ‘De Nacht’

Op 25 en 26 april 2020 viert Erfgoeddag feest! Met het thema ‘De Nacht’ beleeft het evenement al haar twintigste editie. Wie op zoek is naar inspiratie bij het invullen van een activiteit, kan nog steeds terecht bij een van de inspiratiesessies. Deze sessies zijn ingedeeld rond drie subthema’s: ‘Wat als er geen beeld is?’, ‘Wat als er geen licht is?’ en ‘Van voorlezen tot vertellen’.

Wil je ook weer van de partij zijn? Registreer dan zeker nog je Erfgoeddagactiviteit vóór 10 januari 2020.

Waarom inschrijven?

Wie tijdig inschrijft, kan rekenen op ondersteuning van de coördinatie van Erfgoeddag. Door goed op voorhand na te denken over je activiteit, is er meer kans op samenwerkingen met andere en misschien nieuwe organisaties uit je buurt. Bovendien krijg je zo de nodige zichtbaarheid in de kalender van UitInVlaanderen. Tijdens de Werkgroep Erfgoeddag kent ook speciale vermeldingen toe aan sommige activiteiten. Deze krijgen extra aandacht op de website en in het persdossier. Wie vragen heeft in verband met de inschrijvingen, kan contact opnemen met de coördinatie van Erfgoeddag.

De ene inspiratiesessie is de andere niet

Dit najaar worden maar liefst achttien inspiratiesessies georganiseerd, verspreid over het hele land. Deze informele momenten vertellen je alles over het thema en zetten je op het juiste spoor bij het bedenken van je Erfgoeddagactiviteit. De sessie zijn ingedeeld als praktijkgerichte workshops. Je krijgt de kans om in kleine groepjes te werken en de aangeboden inhoud onmiddellijk te vertalen naar je eigen organisatie. Als toemaatje maak je kennis met een aantal uiteenlopende organisaties.

Elke inspiratiesessie is anders opgebouwd. Je hoort dus in elke sessie een ander, uniek verhaal. De sessies zijn ingedeeld in drie subthema’s: ‘Wat als er geen beeld is?, ‘Wat als er geen licht is?’ en ‘Van voorlezen tot vertellen’. Deze drie sporen bieden originele insteken om je activiteit vorm te geven. Zo kun je je collectie of verhaal op een andere manier brengen. Grijp deze twintigste editie aan om eens stevig buiten de lijntjes te kleuren!

Ontdek hier het overzicht van de inspiratiesessies.