Infomoment KlasCement: Jouw educatief aanbod bekendmaken bij leerkrachten – Alle tips voor meer impact

KlasCement is een digitaal platform en netwerk waar leerkrachten en organisaties leermiddelen voor in de klas uitwisselen. Het bestaat al meer dan twintig jaar en is ondergebracht bij het Departement Onderwijs en Vorming van de Vlaamse Overheid. Veel erfgoedorganisaties hebben er ongetwijfeld al van gehoord of al gebruik van gemaakt.

KlasCement bestaat uit een netwerk van bijna 200.000 actieve leden, waarmee het ongeveer 60% van de Vlaamse leerkrachten (zowel uit het basisonderwijs als het secundair onderwijs) bereikt. Al 2.600 organisaties maken ondertussen ook deel uit van dit netwerk. De wekelijkse nieuwsbrief brengt de leden op de hoogte van nieuwe leermiddelen of interessant nieuws voor leerkrachten. Heeft je organisatie een educatief aanbod of stel je informatie beschikbaar aan scholen of leerkrachten? Dan is KlasCement ongetwijfeld dé manier om hen te bereiken.

Om erfgoedorganisaties op weg te zetten, organiseren KlasCement, Histories en FARO, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed, een infomoment waarop het platform wordt voorgesteld en er ook concrete tips worden meegegeven om aan de slag te gaan. Op welke criteria moet je letten om je leermiddel en je organisatie relevant te maken voor gebruik in de klas én dus voor KlasCement? De moderatoren van KlasCement lichten dit graag voor je toe.

Praktisch

Het infomoment vindt plaats op donderdag 13 juni 2019, van 14u  tot 16u in het Herman Teirlinckgebouw (Tour&Taxis) in Brussel. (https://www.vlaanderen.be/vlaamse-overheid/gebouwen/herman-teirlinckgebouw)

Deelnemen is gratis, maar inschrijven is verplicht. Inschrijven kan tot het maximum van 40 plaatsen is bereikt, of tot 6 juni 2019 via http://tinyurl.com/kcorg2019.

Voor meer info of vragen kan je terecht bij hans@klascement.net.