Focus Vakmanschap brengt reuzencultuur Catalonië in beeld

Het project ‘Focus Vakmanschap’ waarbij we de reuzencultuur audiovisueel documenteren brengt ons ook naar het buitenland! De reuzencultuur in Vlaanderen is sterk en goed gedocumenteerd, met intussen al ruim 700 reuzen die op onze reuzenkaart prijken, maar er zijn ook linken te leggen met de reuzencultuur in andere landen, zoals Frankrijk en Spanje. We reisden af naar Spanje, waar we in Catalonië een bezoek maakten aan het atelier van David en Neus. Daar werden we ondergedompeld in het bouwproces van de Catalaanse reuzen.

Reuzenbouwers zoeken elkaar op en delen de nieuwste innovaties bij het maken van reuzen maar delen evengoed oude technieken en tradities met elkaar. Een mooi netwerk dus! Reden temeer om ook de Catalaanse draagstoel, een lichtgewicht draagstoel die reuzen vlot laat dansen, in beeld te brengen. Samen met videast Alexander trokken Histories-collega’s Laura en Frea naar het atelier van David en Neus, daar werden ze ondergedompeld in het bouwproces van de Catalaanse reuzen. Hoe dat eruit ziet, is binnenkort te zien in de afgewerkte film maar intussen delen we alvast graag een paar sfeerbeelden.

Wie niet kan wachten op meer reuzennieuws is welkom op ons volgend lerend netwerk op 25 maart, inschrijven kan nog steeds!