Feesttradities keren terug in het straatbeeld na coronaluwte

Het toeval, versterkt door de versoepelingen van de coronamaatregelen en bijhorende knaldrang, wil dat afgelopen weekend een druk feestweekend was in Vlaanderen. Collega Frea ging op pad en werd ondergedompeld in het feestgedruis: ze at oliebollen op de kermis in Gent, verkleedde zich voor het carnaval in Halle en beleefde zo mee de heropleving van de feestcultuur in Vlaanderen met veel gelach, felle lampen, muziek en vooral blije gezichten. De knaldrang bleek groot getuige de grote hoeveelheid mensen die present tekenden. De opluchting bij organisatoren bleek zo mogelijk nog groter, de mensen zijn hun duidelijk niet vergeten en hebben ‘hun’ feesttradities duidelijk gemist. Na een pauze van ruim twee jaar zijn ze helemaal klaar om de draad weer op te pikken. Of zoals ze in Halle zeggen: “We loete ons ni kinne!  We geive wei zjamaar! Tot noste joer!”

Wil je meer weten over de feestcultuur in Vlaanderen? Bekijk dan zeker onze feestenkaart. Zelf een feest toevoegen aan onze kaart kan ook door het formulier in te vullen.

Organiseer je zelf een stoet, processie of ander feestelijke evenement en wil je weten wat er vandaag kan en niet kan? Raadpleeg onze coronapagina voor de laatste updates, tips en tricks.