Familiegeschiedenis.be in een nieuw jasje met extra materiaal

Opgelet: familiegeschiedenis is verslavend. Net daarom krijgt de website van familiegeschiedenis.be een nieuwe look en nieuw materiaal.

  • Wil jij ook weten hoe je met DNA aan de slag kan?
  • Zoek je een handleiding om een interview af te nemen met je familie?
  • Wil je snuisteren door verhalen uit de verhalenbank?
  • Of ben je benieuwd naar al het bronnenmateriaal dat je kan raadplegen?

Wat vind je er?

Met familiegeschiedenis.be leer je hoe je de geschiedenis van je familie schrijft, stap voor stap. Je kan zo aan de slag: thuis, op het internet of in het archief. Je brengt je voorouders tot leven, ’s avonds of in het weekend, vandaag of morgen, alleen of met anderen.

Het vernieuwde familiegeschiedenis.be ondersteunt je van begin tot einde. De website kreeg er bijvoorbeeld heel wat bronnen bij. Zo is er de toevoeging van een handleiding om interviews af te nemen, die je aanzet om je familiegeschiedenis te verkennen. Of misschien ga je liever aan de slag met DNA om jouw familieleden te verkennen?

Voor wie?

Beginners én meerwaardezoekers vinden ongetwijfeld hun gading.

  • De verhalenbank biedt een selectie fascinerende kortverhalen. Ontdek gelijkenissen met jouw familie, en laat je inspireren om je eigen verhalen uit te schrijven.
  • Op zoek naar historische context, weg van droge cijfers en jaartallen? Duik dan in onze themadossiers.
  • Doorheen je zoektocht word je begeleid met inspirerende quotes van gepokte en gemazelde genealogen.

Partners

Het vernieuwde familiegeschiedenis.be is een project van Histories, in samenwerking met Familiekunde Vlaanderen en het Instituut voor Publieksgeschiedenis (UGent), met medewerking van het Rijksarchief. De update werd gerealiseerd door dr. Thijs Dekeukeleire i.s.m. Davy Verbeke (UGent) en collega’s van Histories, geflankeerd en geïnspireerd door talloze gastschrijvers en vrijwilligers. Dankjewel!

Meer weten?

Ontdek nieuwe bronnen, raadpleeg de nieuwe handleiding voor interviews en snuister tussen de extra inspirerende verhalen op www.familiegeschiedenis.be

Kom meer te weten over het Lanceringsevent van 16 april 2021 ‘Herbeleef ‘Familiegeschiedenis vandaag en morgen‘ via het verslag en beeldmateriaal. Zo kan je alles (nog eens her)beleven.