Bouw mee aan een nieuwe deelsite van KlasCement!

 

Histories, Herita en FARO slaan de handen in elkaar om Erfgoedwijs te ontwikkelen: een nieuwe deelsite van KlasCement die het erfgoedaanbod van KlasCement bundelt en toegankelijk maakt. Zo kunnen leerkrachten lokaal erfgoed makkelijk gebruiken in hun lessen.

KlasCement is het deelplatform voor én door leerkrachten waarop ze eigen educatief materiaal kunnen delen. Ook organisaties en verenigingen kunnen hun aanbod op die manier delen en beschikbaar maken voor leerkrachten. Lesmateriaal zoals werkboekjes en toetsen, maar ook inspirerende video’s en uitstappen kunnen op het platform geplaatst worden. Momenteel bevat de site maar liefst 65.979 van deze leermiddelen, die gebruikt kunnen worden door de meer dan 285.000 leerkrachten en educatieve medewerkers die er lid van zijn.

Wil je ons helpen bij de uitbouw?

Er is al heel wat interessant erfgoedmateriaal te vinden is op KlasCement. Maar misschien beschik jij nog over nieuw of ontbrekend educatief materiaal. Grijp dan nu je kans om jouw aanbod op KlasCement en Erfgoedwijs te zetten.

Dat kan in 3 eenvoudige stappen:

  1. Ga naar www.klascement.net, log je in op KlasCement of maak een account aan.
  2. Klik op de knop ‘Voeg toe’ om een leermiddel aan te maken en materiaal toe te voegen. Kies welk soort leermiddel je wilt toevoegen en vul alle informatie in. Klik onderaan op ‘bewaar’ om de informatie op te slaan.
  3. Klik dan op ‘leermiddel bewerken’ om trefwoorden toe te voegen. Via deze trefwoorden wordt materiaal toegevoegd aan Erfgoedwijs, het is dus een belangrijke stap die je niet mag vergeten! Welke trefwoorden je best gebruikt, kan je bekijken in deze lijst.

 

Zo, bedankt voor je bijdrage aan KlasCement! Heb je nog vragen? Bekijk de hulppagina van KlasCement eens of stuur een mailtje naar info@historiesvzw.be.

 

 

Foto door Vasily Koloda via Unsplash.