Archeologiedagen: maak kennis met het verleden onder je voeten!

Op 26, 27 en 28 mei 2023 vindt de zesde editie van de archeologiedagen plaats. Drie dagen gevuld met leerrijke en gratis activiteiten rond archeologie voor jong en oud! Van fiets- en wandelroutes, metaaldetectieworkshop voor kinderen, expo’s, zoektochten en games tot demonstraties van re-enactmentgroepen.

Wil je meer te weten komen over ons verleden en ben je benieuwd wat er te ontdekken valt? Bekijk het volledige programma op: https://www.archeologiedagen.be/

Heel wat organisatoren (zoals heemkundige kringen, erfgoedcellen, studenten, etc.) zetten elk jaar hun schouders onder een of meerdere projecten. Op die manier willen ze op deze dagen het publiek betrekken bij en warm maken voor archeologie.

Zin om zelf een activiteit te organiseren? Dat kan nog steeds, maar dan wordt dit vanaf 1 april niet meer opgenomen in de promotiecampagne. De activiteit wordt wel gepubliceerd op de website, nadat je die in de UITdatabank geregistreerd hebt. Volg het vijfstappenplan om deze registratie te vervolledigen.

Heb je interesse in metaaldetectie? Volg dan zeker de infoavond metaaldetectie in Hasselt en/of neem deel aan de workshop metaaldetectie voor kinderen in Waarloos (Kontich).