Afscheid van het online forum

In 2019 nam Histories het beheer over van het forum dat voordien door Heemkunde Vlaanderen en Familiekunde Vlaanderen werd opgezet. 7 jaar geleden was dit een innovatieve manier om uitwisseling van informatie over het hele land te faciliteren. Ondertussen is de wereld veranderd en bestaat er nieuwe en betere technologie zoals de zeer intens gebruikte Familiekunde Vlaanderen Facebookgroep.

Histories heeft het forum tot nu toe als goede huisvader in de lucht gehouden. Maar we merkten dat de activiteit steeds meer afnam. Zelfs in tijden van corona, hét moment waarop mensen zochten naar digitale alternatieven voor contact, bleek het forum weinig aantrek te hebben. Daarom heeft Histories in overleg met Familiekunde Vlaanderen beslist om dit instrument op 6 december 2021 stop te zetten. We willen graag iedereen bedanken die het forum mee mogelijk heeft gemaakt, in het bijzonder erfgoedvrijwilliger en supermoderator Nand Staes die steeds paraat was om mensen met tips en antwoorden te helpen en op de juiste weg te zetten.

Histories blijft natuurlijk nog graag bereikbaar voor vrijwilligers en hun vragen: live of online. Ook in het najaar van 2021 zetten we verder in op onze mix van communicatiekanalen om jou te bereiken: van podcasts en filmpjes tot het vormingsaanbod en nog zoveel meer. Je kan altijd contact met ons opnemen via info@historiesvzw.be of via 015/ 80 06 30. Benieuwd naar meer nieuws? Volg de Facebookpagina of schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Foto via Pixabay